Adriana
Publicat în 5 iunie 2012, 21:31 / 175 elite & idei

Razvan Nicolescu: România şi-ar putea dubla dependenţa de importuri, dacă nu investeşte în energie

Razvan Nicolescu: România şi-ar putea dubla dependenţa de importuri, dacă nu investeşte în energie

România va ajunge în 2030 la o dependenţă de importuri în energie aproape dublă faţă de nivelul actual, în condiţiile în care investiţiile din sectorul energetic nu se vor realiza, a declarat, marţi, directorul Afaceri Publice şi Reglementare OMV Petrom, Răzvan Nicolescu, la o conferinţă privind strategia energetică.

“Dacă nu se vor realiza investiţiile în domeniul energetic, România va ajunge în 2030 la o dependenţă de importuri aproape dublă faţă de nivelul actual, iar nivelul actual este mult peste media europeană’, a afirmat Răzvan Nicolescu.

 

Acesta a precizat că estimarea investiţiilor în energie din strategia autorităţilor, pentru 2020, de 30 miliarde euro, este una prudentă şi greu de realizat.

‘Din estimările statului român rezultă că sunt necesare 30 miliarde euro până în 2020. Estimarea statului este prudentă. Este necesară înlocuirea centralelor vechi, precum şi investiţii mari în modernizare, în sectorul de hidrocarburi. Nu va fi uşor de realizat’, a spus acesta.

Reprezentantul OMV Petrom a adăugat că pentru petrol şi gaze necesarul de investiţii până în 2030 este de 30 – 60 miliarde euro.

‘Pentru sectorul de petrol şi gaze, până în 2030, România trebuie să fructifice necesarul de 30 – 60 miliarde euro’, a adăugat Nicolescu.

Petrolul şi gazele naturale vor continua să asigure 50% din cererea primară de energie, până în 2030, potrivit datelor companiei. ‘Sursele nefosile vor creşte – energie nucleară, hidro, dar, ţinând cont şi de creşterea cererii, ţiţeiul şi gazele vor rămâne de bază în perspectiva anului 2030′, a declarat Răzvan Nicolescu.

Petrom a bugetat pentru 2012 investiţii cu 6% mai mari, bugetul de investiţii depăşind, astfel, un miliard de euro, din care 700 milioane euro pentru explorare şi producţie

Articol publicat pe www.informatia-zilei.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe