OraNoua.ro
Publicat în 12 martie 2014, 08:33 / 166 elite & idei

Răzvan Nicolescu: Suntem a treia ţară independentă energetic din Europa. Putem mai bine!

Răzvan Nicolescu: Suntem a treia ţară independentă energetic din Europa. Putem mai bine!

România nu va fi afectată de o eventuală întrerupere a furnizării gazului rusesc către Ucraina, întrucât România se află pe locul trei în Europa din punct de vedere al independenței energetice, a declarat ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu.

El a enumerat, la Antena 3, primele patru priorități pe care le are în vedere la conducerea Ministerului Energiei.

„Una din prioritățile pe care le am în vedere este independența energetică a României. Premierul m-a sunat de dimineață, îngrijorat de o posibilă întrerupere a gazului din Rusia, către Ucraina. România este pe locul trei al independenței energetice în Europa, și, dacă va exploata resursele din Marea Neagră, poate ajunge mai sus. În două zile de astăzi încolo, vom lansa în dezbatere publică idei pentru strategia energetică a României. Este important și un management mai eficient al companiilor de stat. S-au făcut progrese în privința managementului privat, dar este nevoie de un manegement mai profesionist al conducerii companiilor”, a spus Nicolescu.

Noul ministru susține și rolul pe care țara noastră ar trebui să îl joace în politicile energetice europene.

„Un rol mai important al României în privința politiciloe energetice europene. Incă se spune în mediul public ‚UE ne cere’. Suntem parte din UE și, în acest domeniu, avem multe de spus. O să-mi ofer propriul exemplu, când am candidat la Agenția Europeană pentru reglementarea energiei mi s-a spus că sunt cotat cu șansa 11 din 12 candidați. La sfârșit, am fost pe locul întâi”, a adăugat Nicolescu.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe