OraNoua.ro
Publicat în 27 august 2014, 19:30 / 172 elite & idei

Remus Borza a demis patru șefi de sucursale ale Hidroelectrica, din cauza managementului defectuos

Remus Borza a demis patru șefi de sucursale ale Hidroelectrica, din cauza managementului defectuos

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro-Insol, firmă condusă de Remuz Borza, a demis patru șefi de sucursale, după ce au fost constatate disfuncționalități în managementul acestora, potrivit unui comunicat al companiei.

„În urma constatării unor disfuncționalități în managementul sucursalelor, Euro-Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica SA, a operat o serie de schimbări la nivelul conducerii uzinelor din componentă a patru sucursale Hidroelectrica’, se arată în comunicat.

Astfel, Mircea Dordea a fost revocat din funcția de inginer — șef al Uzinei Hidroelectrice Sibiu, aflată în componentă SH Sebeș, fiind înlocuit cu Nicolae Mihu.

De asemenea, Nicolae Alexandru Varga a fost revocat din funcția de inginer — șef al Uzinei Hidroelectrice Oradea din cadrul Sucursalei Cluj, fiind înlocuit cu Petru Ioan Vereș.

La Uzina Caransebeș din cadrul Sucursalei Hațeg a fost numit un nou inginer — șef, în persoana lui Ianas Rădoi, care l-a înlocuit pe Nicolae Brebu.

La Sucursala Râmnicu Vâlcea, Cornel Silviu Tătuc, inginer — șef al Uzinei Hidroelectrice Slatina, a fost revocat din funcție și înlocuit de George Gabriel Stoica.

„Principalul criteriu de numire în funcție a noilor ingineri — șefi de uzină a fost experiența în exploatarea hidrocentralelor, uzinele fiind prin excelență entități de producție a energiei electrice. Noii manageri ai uzinelor au ca obiectiv general exploatarea în siguranță a centralelor hidroelectrice din patrimoniu’, mai precizează comunicatul.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producător de energie din România. Compania se află pentru a doua oară în insolvență din februarie 2014, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Ultima ora:

ObservatorAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

PoliticAnca Dragu: O nouă etapă restauratoare pentru democraţia americană începe azi. O nouă şansă apărută în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentu promovarea creşterii economice sustenabile şi incluzive

EconomieCosmin Ghiță: Nuclearelectrica primește finanțare americană nerambursabilă pentru a găsi locuri potrivite construirii de mini-reactoare

ExternCristian Bușoi: Discuții cu ministrul sloven al educației despre dosarele legislative din timpul președinței Sloveniei la Consiliul UE, care va începe la 1 iulie 2021

SocialDaniela Vișoianu: În educație e nevoie de o vacanță. Adevărată.

EvenimenteAlexandru Lazescu: Curs gratuit de jurnalism online

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre poezia lui Marin Sorescu

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe