Adriana
Publicat în 27 septembrie 2017, 14:40 / 86 elite & idei

Remus Borza: Angajatul pierde. Taxa de solidaritate este bolşevică

Remus Borza: Angajatul pierde. Taxa de solidaritate este bolşevică
+ Observator

Remus Borza, cunoscut drept „salvatorul Hidroeletrica”, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre o situaţie în care angajatul va pierde.
„În spaţiul public, încă din ianuarie-februarie, au apărut tot felul de tentacule, pe vremea Guvernului Grindeanu. Am început cu impozitul pe gospodărie, l-am retras, impozitul pe venitul global, reacţie ostilă, l-am retras. După care a venit mutarea CAS şi CASS de la angajator la angajat. Iată că avem o reacţie, până la urmă, firească din partea sindicatelor.

În realitate, angajatul, chiar dacă diminuăm de la 16 la 10 la sută impozitul pe venit, va pierde. Din această translatare a impozitelor pe forţa de muncă de la angajator la angajat. Avem impozitul sau taxa de solidaritate, care este bolşevică”, a spus Remus Borza.
De asemenea, în cadrul aceluiaşi interviu, a mai spus că în România există firme care beneficiază de imunitate fiscală și judiciară. Aceste companii reușesc să „scape” de plata TVA și să stea zeci de ani pe pierdere în România, fără să fie trase la răspundere. Remus Borza spune că autoritățile trebuie să ia măsuri imediate.
https://www.dcnews.ro/remus-borza-angajatul-pierde-taxa-de-solidaritate-este-bolsevica_558363.html

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe