Adriana
Publicat în 16 noiembrie 2016, 14:55 / 109 elite & idei

Remus Borza: „Ați avut parlamentari din Brașov. Ce au făcut ei pentru județ?”

Remus Borza: „Ați avut parlamentari din Brașov. Ce au făcut ei pentru județ?”
+ Observator

De ce ati ales sa candidati in judetul Brasov?” este intrebarea pe care o aud foarte des in ultima vreme. Nu obosesc in a oferi lamuriri, ori de cate ori va fi nevoie. Doresc sa aduc plus valoare Brasovului, lucru pe care, din pacate, nu l-au facut parlamentarii din orasul de sub Tampa in ultimii ani, chiar daca acestia au fost brasoveni…Cred ca trebuie pus accent pe competenta candidatilor, nu pe zona din Romania din care provin. Sa nu uitam faptul ca jumatate din brasoveni au venit din zona Moldovei in perioada comunista, deci nu sunt nascuti aici.

In ultimii 26 de ani, ati avut zeci de parlamentari din Brasov. Ce s-a facut pentru acest judet?

Majoritatea brasovenilor care au reprezentat judetul in Parlament nu au facut mai nimic. Avem oare in Brasov aeroport? Avem autostrada? Avem stadion? Suntem al doilea oras turistic din Romania, dar au stiut liderii din Parlament sa promoveze cum trebuie Brasovul? Din pacate, toate aceste mari proiecte au ramas la stadiu incipient.

Sunt roman, imi iubesc tara.

Candidez fiindca imi iubesc tara. Candidez pentru romani. Doresc ca Parlamentul sa nu mai fie o anexa subordonata altor institutii de forta. Nu trebuie sa mai existe suprapuneri, interferente intre institutiile statului. Imi doresc reformarea sistemelor publice, fie ca vorbim de administratie publica, de sanatate, invatamant, infrastructura. Sunt atatea domenii in care trebuiau sa se intample lucruri si nu s-au intamplat. ..

Sunt ardelean

Nu a fost nevoie sa fiu adoptat de Ardeal, fiindca eu sunt ardelean. Sunt omul locului, sunt nascut in Ardeal, mama din Maramures, tata din Bihor. Copilaria mi-am petrecut-o la bunici, intr-un sat idilic din Tara Lapusului.

M-a onorat propunerea conducerii ALDE de a candida la Brasov

Mi-am dorit dintotdeauna sa ajung in Ardeal, sa candidez intr-un oras din Ardeal, si prima optiune a fost Brasovul fiindca este si cel mai aproape de Bucuresti. Am avut si cateva mandate de administrator judiciar la Brasov, asa ca sunt familiarizat cu aceasta zona. Brasovenii sunt oameni de caracter, de onoare, m-a onorat propunerea conducerii ALDE de a candida aici. Brașov s-a potrivit perfect cu viziunea mea asupra unei guvernări sănătoase și eficiente, așa cum tot spun de ceva vreme. Sa nu uitam ca vorbim de al patrulea județ din România în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor, adică 9.800 de Euro/ cap de locuitor, imediat după Cluj. Vorbim de un oraș cu o stratificare socială bună, de oameni cu un anumit grad de educație, cu un simț civic bine dezvoltat. Din pacate toate aceste argumente nu au fost fructificate de fostii si actualii parlamentari. O parte dintre ei vin la Brasov si vorbesc doar despre “ce vor face”, iar altii au si uitat de judet, pana acum, in campania electorala, cand brusc si-au adus aminte ca au fost votati de acest oameni. De ce nu au explicat in ultimii 4 ani brasovenilor ce au facut in Parlament?

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

PoliticMarco Badea: S-au încheiat discuțiile între Biden și Putin. SUA au avertizat cu ”sancţiuni severe”. Rusia a amintit de al Doilea Război Mondial

EconomieFlorin Georgescu: România a asigurat echilibrele macroeconomice numai în cadrul programelor încheiate cu FMI, Banca Mondială și CE / Aplicarea terapiei de șoc a reprezentat o succesiune de „victorii à la Pirus”

ExternIulian Fota: Chiar daca pericolul razboiului impotriva Ucrainei s-a mai estompat el va continua sa pluteasca cat timp cererile Moscovei sunt nerezonabile

SocialDaniela Vișoianu: Din seria ”ce aș fi vrut să învăț în liceu”…

EvenimenteVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

CulturaDan Mircea Cipariu: Regulamentul celei de-a XII-a ediții a Galei Tinerilor Scriitori

EditorialRadu Magdin: Why the German Mittelstand is the way forward for CEE’s businessesClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe