Adriana
Publicat în 5 decembrie 2012, 15:17 / 132 elite & idei

Remus Borza: Energy Holding nu a castigat procesul cu Hidroelectrica. Statul nu datoreaza nimic “ baietilor destepti”

Remus Borza: Energy Holding nu a castigat procesul cu Hidroelectrica. Statul nu datoreaza nimic “ baietilor destepti”
+ Observator

Tribunalul Bucuresti a respins primele noua contestatii impotriva tabelului preliminar al creantelor Hidroelectrica, iar alte patru contestatii ale creditorilor au ramas in pronuntare pana la data de 5 decembrie. “Dupa ce pronuntarea in cazul creantelor Hidroelectrica a fost amanata succesiv pentru 21, respectiv 28 noiembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a pronuntat solutiile in primele noua contestatii ce vizeaza lista preliminara a creantelor companiei, care au avut termen de judecata data de 14 noiembrie 2012.La toate contestatiile formulate, administratorul judiciar Euro Insol a avut castig de cauza, contestatiile fiind respinse de instanta ca neintemeiate. Solutiile favorabile confirma faptul ca administratorul judiciar a efectuat o analiza corecta si legala a declaratiilor de creanta si a inscris in tabelul de creante numai acele sume care reprezentau datorii certe, lichide si exigibile ale Hidroelectrica, respingand la inscriere creantele insuficient dovedite sau tardiv declarate”, sustin reprezentantii Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

De asemenea, alte zece contestatii formulate de catre creditori impotriva tabelului preliminar al Hidroelectrica, printre care si contestatiile formulate de catre traderii Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, au fost formulate pe 28 noiembrie. “Cei doi traderi, care fac parte din grupul Alpiq, cer despagubiri cumulate de peste 250 milioane euro pentru denuntarea contractelor incheiate cu Hidroelectrica, acesta fiind profitul pe care nu il mai realizeaza din vanzarea energiei furnizate de Hidroelectrica. Contestatiile celor doua Alpiq au fost amanate la cererea acestora pentru comunicarea intampinarii, termenele de judecata fiind stabilite pentru 6 si 20 februarie 2013. Pe alte patru contestatii ale creditorilor, Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare, urmand sa dea o solutie in data de 5 decembrie 2012”, se arata intr-o informare a administratorului judiciar al companiei de stat.

Pe de alta parte, Euro Insol precizeaza faptul ca Hidroelectrica nu a pierdut procesul cu Energy Holding, campania din presa fiind considerata “o intoxicare si o denaturare a adevarului in incercarea disperata a baietilor destepti de a se onorabiliza si de a crea un curent de opinie favorabil pentru o cauza ilegitima”.

Avocatul Remus Borza subliniaza ca Hidroelectrica a castigat, pana in prezent, toate procesele cu traderii de energie ale caror contracte bilaterale au fost denuntate in luna iulie 2012. Energy Holding a solicitat, initial, instantei despagubiri de 77 milioane lei, insa cererea a fost respinsa de Curtea de Apel Bucuresti la data de 12 noiembrie 2012. Curtea de Apel a considerat ca nici Avizul de forta majora emis la cererea Hidroelectrica in septembrie 2011, atacat de Energy Holding, si nici Rezolutia de anulare a Avizului de forta majora (atacata de Hidroelectrica) nu sunt acte administrative, acestea urmand a fi atacate pe dreptul comun. Atat Hidroelectrica, cat si Energy Holding au atacat actele mentionate. “Hidroelectrica nu este buna de plata, fata de Energy Holding si nici fata de vreun alt trader de energie, intrucat nu a pierdut absolut nimic, respingerea cererilor ca inadmisibile insemnand numai reluarea judecatii pe o alta procedura”, exlica Remus Borza.

Articol publicat pe www.finantistii.ro

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe