OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:58 / 173 elite & idei

Remus Borza: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu se afla în conflict de interese

Remus Borza: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu se afla în conflict de interese

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, în care Remus Borza este partener, a angajat, în numele societăţii, casele de avocatură Borza & Asociaţii şi Piperea &Asociatii pentru 74 de procese pe care compania le are cu creditorii, informează HotNews.ro.

Deşi există o ordonanţa de urgenţă care prevede că instituţiile şi companiile de stat care au departament juridic nu pot achiziţiona servicii juridice, Hidroelectrica a încheiat contracte cu alte case de avocatură.

Euro Insol a transmis un punct de vedere prin care arată că Legea insolvenţei îi permite să angajeze avocaţi din afară companiei.

De asemenea, în document se mai arată că Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu s-ar afla în conflict de interese, chiar dacă Remus Borza este partener la ambele case, întrucât avocaţii alcătuiesc o echipă de profesionişti care sunt capabili să argumenteze şi să susţină punctul de vedere şi măsurile dispuse de administratorul judiciar în procedura de insolvenţă.

Administratorul juridic susţine, de asemenea, că Hidroelectrica va recupera cu titlu de cheltuieli de judecată suma achitată caselor de avocatură.

În acelaşi punct de vedere, Euro Insol a explicat că nu a fost considerată necesară angajarea unei alte case de avocatură întrucât există o colaborare îndelungată cu Borza & Asociaţii şi Piperea & Asociaţii, ceea ce aduce garanţii din punct de vedere al experienţei şi integrităţii profesionale.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea, despre domeniul sănătății

PoliticSebastian Burduja: Candidez la alegerile din 6 decembrie cu același crez: “în viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie”

EconomieElena Calistru: Raport proaspăt scos din cutie cu tot ce s-a întâmplat cu achizițiile a peste 580 de instituții

ExternAlexandru Lazescu: Despre probabila numire a lui Anthony Blinken ca secretar de stat

SocialDaniela Vișoianu: Abținerea e o virtute, dar #nottoday

EvenimenteAntonia Colibășanu, la Gaudeamus Online

CulturaManuela Catrina, despre Stephan Ludwig Roth

EditorialGeorge Butunoiu: Lupta chelnerilor români cu psihologiiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe