OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:58 / 221 elite & idei

Remus Borza: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu se afla în conflict de interese

Remus Borza: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu se afla în conflict de interese

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, în care Remus Borza este partener, a angajat, în numele societăţii, casele de avocatură Borza & Asociaţii şi Piperea &Asociatii pentru 74 de procese pe care compania le are cu creditorii, informează HotNews.ro.

Deşi există o ordonanţa de urgenţă care prevede că instituţiile şi companiile de stat care au departament juridic nu pot achiziţiona servicii juridice, Hidroelectrica a încheiat contracte cu alte case de avocatură.

Euro Insol a transmis un punct de vedere prin care arată că Legea insolvenţei îi permite să angajeze avocaţi din afară companiei.

De asemenea, în document se mai arată că Euro Insol şi Borza şi Asociaţii nu s-ar afla în conflict de interese, chiar dacă Remus Borza este partener la ambele case, întrucât avocaţii alcătuiesc o echipă de profesionişti care sunt capabili să argumenteze şi să susţină punctul de vedere şi măsurile dispuse de administratorul judiciar în procedura de insolvenţă.

Administratorul juridic susţine, de asemenea, că Hidroelectrica va recupera cu titlu de cheltuieli de judecată suma achitată caselor de avocatură.

În acelaşi punct de vedere, Euro Insol a explicat că nu a fost considerată necesară angajarea unei alte case de avocatură întrucât există o colaborare îndelungată cu Borza & Asociaţii şi Piperea & Asociaţii, ceea ce aduce garanţii din punct de vedere al experienţei şi integrităţii profesionale.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe