Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 17:30 / 125 elite & idei

Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Ludovic Orban

Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Ludovic Orban

Deputatul afiliat PSD Remus Borza a fost numit, luni, consilier onorific al premierului Ludovic Orban, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. El a fost consilier onorific și al fostului prim-ministru Viorica Dăncilă, reamintește Mediafax.

„Decizie privind acordarea calității de consilier onorific al prim-ministrului domnului Remus-Adrian Borza”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial. Activitatea de consilier onorific este neremunerată.

Totodată, Ludovic Orban l-a numit pe Petrică Lucian Rusu în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

O altă decizie publicată în Monitorul Oficial prevede numirea Mariei Horga în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Remus Borza este deputat afiliat PSD, fără adeziune.

Viorica Dăncilă l-a numit pe Remus Borza în luna iunie a anului 2019 în funcția de consilier onorific pe probleme economice, însă l-a demis după numai o săptămână în urma unor declarații controversate privind concedieri necesare în aparatul bugetar.

Remus Borza este deputat de Braşov şi a fost ales pe listele ALDE. Ulterior, a demisionat din ALDE și a activat o vreme a deputat independent. Apoi, a înființat platforma Forța Națională, care a fost preluată și transformată în partid de exclușii din ALDE, formațiune condusă acum interimar de Teodor Meleșcanu.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, din 3 iunie 2019 Remus Borza activează în grupul parlamentar al PSD, fără adeziune.

Remus Borza s-a numărat printre cei cinci deputații afiliați PSD care a votat învestirea Guvernului Ludovic Orban. În schimb, el s-a abținut de la vot la abrogarea recursului compensatoriu, dar și la eliminarea supraacizei la carburanți, două dintre măsurile susținute de guvern.

www.digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe