Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 17:30 / 67 elite & idei

Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Ludovic Orban

Remus Borza, numit consilier onorific al premierului Ludovic Orban

Deputatul afiliat PSD Remus Borza a fost numit, luni, consilier onorific al premierului Ludovic Orban, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. El a fost consilier onorific și al fostului prim-ministru Viorica Dăncilă, reamintește Mediafax.

„Decizie privind acordarea calității de consilier onorific al prim-ministrului domnului Remus-Adrian Borza”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial. Activitatea de consilier onorific este neremunerată.

Totodată, Ludovic Orban l-a numit pe Petrică Lucian Rusu în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

O altă decizie publicată în Monitorul Oficial prevede numirea Mariei Horga în funcția de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Remus Borza este deputat afiliat PSD, fără adeziune.

Viorica Dăncilă l-a numit pe Remus Borza în luna iunie a anului 2019 în funcția de consilier onorific pe probleme economice, însă l-a demis după numai o săptămână în urma unor declarații controversate privind concedieri necesare în aparatul bugetar.

Remus Borza este deputat de Braşov şi a fost ales pe listele ALDE. Ulterior, a demisionat din ALDE și a activat o vreme a deputat independent. Apoi, a înființat platforma Forța Națională, care a fost preluată și transformată în partid de exclușii din ALDE, formațiune condusă acum interimar de Teodor Meleșcanu.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, din 3 iunie 2019 Remus Borza activează în grupul parlamentar al PSD, fără adeziune.

Remus Borza s-a numărat printre cei cinci deputații afiliați PSD care a votat învestirea Guvernului Ludovic Orban. În schimb, el s-a abținut de la vot la abrogarea recursului compensatoriu, dar și la eliminarea supraacizei la carburanți, două dintre măsurile susținute de guvern.

www.digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe