OraNoua.ro
Publicat în 22 mai 2013, 18:48 / 168 elite & idei

Remus Borza: Peste 450 de persoane disponibilizate la Hidroelectrica în mai şi iunie

Remus Borza: Peste 450 de persoane disponibilizate la Hidroelectrica în mai şi iunie

Un număr de 304 angajaţi ai Hidroelectrica au fost disponibilizaţi începând de marţi, printre care şi fostul director general al companiei, Traian Oprea, urmând ca alţi 150 de salariaţi să fie concediaţi în luna iunie, a declarat, pentru AGERPRES, Remus Borza, administratorul judiciar al companiei.

‘Astăzi (marţi – n.r.) au fost disponibilizaţi 304 salariaţi printre care şi directori de la fiecare sucursală, chiar şi soţii de directori sau soţii ale unor lideri de sindicat a căror activitate a fost mediocră. Între cei mai longevivi directori este Traian Oprea care a ocupat o funcţie de conducere în perioada încheierii contractelor cu băieţii deştepţi’, a afirmat Remus Borza.

Disponibilizarea celor 304 angajaţi vine după ce, în februarie, de la Hidroelectrica au fost concediaţi alţi 151 de salariaţi.

‘Luna viitoare urmează disponibilizarea a 150 de salariaţi odată cu comasarea Hidroserv-urilor’, a adăugat Borza.

Remus Borza arăta, în 10 mai, că până la sfârşitul acestui an, 650 de oameni vor părăsi structurile Hidroelectrica şi ale Hidroserv-urilor, angajaţii disponibilizaţi urmând să primească între 5-12 salarii compensatorii.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a precizat că fuziunea celor opt sucursale va avea loc până la data de 31 mai 2013.

Până la disponibilizările anunţate marţi, Hidroelectrica avea 13 sucursale şi 4.887 de salariaţi.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012.Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei este de 26 iunie 2013. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe