OraNoua.ro
Publicat în 11 iunie 2014, 20:27 / 266 elite & idei

Remus Pricopie a premiat zece școli pentru activitățile extrașcolare

Remus Pricopie a premiat zece școli pentru activitățile extrașcolare

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a premiat miercuri zece școli care au câștigat cea de-a treia competiție dedicată activităților extrașcolare „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Șă știi mai multe, să fii mai bun!”

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației remis AGERPRES, distincțiile au fost înmânate de ministru elevilor participanți în proiecte.

Competiția a presupus realizarea de proiecte bazate pe activitățile organizate în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Acestea au fost structurate pe zece domenii educaționale: cultural, artistic, tehnic, științific, sportiv, educație pentru cetățenie democratică și promovarea valorilor umanitare, educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, educație ecologică și de protecție a mediului, abilități de viață, consiliere și orientare.

În baza punctajului obținut (format din 70% — nota evaluării și 30% — numărul de voturi acumulate), au fost declarate câștigătoare următoarele activități/proiecte: cultural — „Păpușa buzieșeană — Atelier de creație pentru elevi” de la Liceul Teoretic Buziaș (județul Timiș); artistic — „Festivalul național de teatru școlar Zâmbet de copil” de la Școala nr. 2 „Diaconu Coresi” din Brașov (județul Brașov); tehnic — „Împreună facem Școala Altfel!”, de la Colegiul Tehnic ‘Mihai Băcescu’, Fălticeni (județul Suceava); științific — „Ad sidera/Să privim stelele de aproape” al Colegiului Național ‘Constantin Diaconovici Loga’ (județul Timiș); sportiv — Cuza Open — Turneu județean de tenis al Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Suceava (județul Suceava).

De asemenea, în domeniul cetățenie democratică și responsabilitate socială a fost premiat proiectul „Să ne cunoaștem România… de dincolo” al Colegiului Național ‘Avram Iancu’ din Brad (județul Hunedoara).

La educație pentru sănătate și stil de viață sănătos câștigător a fost proiectul „Sport contra droguri” de la Școala Gimnazială nr. 5, Piatra Neamț (județul Neamț), la educație ecologică și protecția mediului — „Voluntar în grădina lui Hogaș” al Școlii ‘Elena Cuza’ din Piatra Neamț (județul Neamț), la abilități de viață a fost premiat proiectul „Ajută-te pe tine, ajută-i pe ceilalți” de la Școala Gimnazială ‘Nicu Albu’ din Piatra Neamț (județul Neamț), precum și proiectul „Arena leilor” de la Școala Națională de Gaz din Mediaș (județul Sibiu).

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

PoliticKlaus Iohannis, la Forumul de la Malmö: Vom înființa în România un premiu național anual pentru personalităţi române şi internaţionale care contribuie la educaţia privind Holocaustul

EconomieCristian Popa: BNR este hotărâtă sa tempereze dinamica prețurilor

ExternGeorge Friedman: Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

SocialSorin Cucerai: Dreptul la viață e nederogabil

EvenimenteVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

CulturaCristina Popescu: Porumbei exotici

EditorialClaudiu Butacu: Cum arată cultura organizațională a unui ONG acum, față de cum arăta acum câțiva aniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe