OraNoua.ro
Publicat în 12 februarie 2014, 08:14 / 189 elite & idei

Remus Pricopie: Dezvoltarea UE va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman

Remus Pricopie: Dezvoltarea UE va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman

Dezvoltarea Uniunii Europene va însemna, pentru următorii 7 ani, investiția în capitalul uman, a afirmat ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, cu prilejul primei reuniuni a directorilor de agenții naționale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+.

„Ministrul a arătat că etapele de dezvoltare a statelor din Uniunea Europeană au vizat economia, sistemele sociale, valorile comune, iar pentru următorii 7 ani spațiului comunitar va pune accentul pe investiția în capitalul uman”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale remis vineri AGERPRES.

La rândul său, ministrul delegat Mihnea Costoiu a spus că, pentru viitorul programului Erasmus+, este esențială implicarea, alături de beneficiari, a companiilor private și stimularea apropierii între proiectele din educație și cele din cercetare.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au participat, joi, la prima reuniune a directorilor de agenții naționale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+.

Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 6 și 7 februarie, la București, în prezența directorului în cadrul Comisiei Europene și coordonator al programului Erasmus+ Antonio Silva Mendes.

La reuniunea organizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat 73 de directori din statele membre ale UE, precum și din Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Turcia și Elveția.

Programul Erasmus+ a fost lansat la sfârșitul lunii decembrie și integrează generația anterioară de programe europene Comenius, Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus Mundus și Tineret în acțiune, continuând liniile de finanțare ale acestora.

Pentru anul 2014, România beneficiază de 40 de milioane de euro în cadrul programului Erasmus+.

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe