Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 13:31 / 95 elite & idei

Robert Lupițu: Pedro Sanchez, reconfirmat în funcția de prim-ministru al Spaniei. Eurodeputatul Corina Crețu îl felicită pe liderul social-democraților spanioli

Robert Lupițu: Pedro Sanchez, reconfirmat în funcția de prim-ministru al Spaniei. Eurodeputatul Corina Crețu îl felicită pe liderul social-democraților spanioli

de Robert Lupițu

Eurodeputatul Corina Crețu (Pro România, S&D) l-a felicitat miercuri, într-un mesaj pe pagina sa de socializare, pe liderul social-democraților spanioli (PSOE), Pedro Sánchez, pentru reconfirmarea în funcția de prim-ministru al Spaniei.

Am avut mai multe întrevederi cu Pedro Sánchez pe parcursul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională, având o colaborare excelentă. Am convingerea că, prin calitățile sale de lider, va putea să mențină echilibrul de care e nevoie în această perioadă în politica de la Madrid. Mult succes!”, a scris Crețu, pe Facebook.

Pedro Sanchez a obținut marți prijinul Parlamentului de la Madrid pentru a forma noul guvern în calitate de prim-ministru, după o criză prelungită, scrie Radio Europa Liberă. Aflat în fruntea unei alianțe a socialiștilor cu foștii lor rivali din partidul anti-austeritate Podemos, Sanchez a fost sprijinit de o majoritate simplă de 167 de parlamentari din 350, 165 au votat împotriva candidaturii sale, iar 18 s-au abținut.

Sanchez a promis că viitorul guvern al stângii unite va majora salariile pentru cei cu venituri mici și va mări impozitele pentru cei mai bogați și pentru marile companii.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

PoliticIoana Petrescu: “Dacă ar fi să dau un sfat, aș încuraja cât mai multe femei să intre în politică, să intre în administrația publică, acest sacrificiu merită” (II)

EconomieValentin Lazea: Agenda ecologică a Băncii Centrale Europene – plusuri și minusuri

ExternOvidiu Nahoi: Jerusalema, de la melodie religioasă la ”imn african” și hit global

SocialMiruna Troncota: Centrul de Studii Europene SNSPA a lansat un nou episod de podcast

EvenimenteAlexandra Dobre: Sunt onorată să contribui ca autor la cea de-a 5-a lucrare din seria Caiete Documentare, „Calitatea vieții”

CulturaCristina Popescu: Port popular de nuntă

EditorialAlina Bârgăoanu: ”Mic îndrumar privind vocabularul conspiraționist”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe