Matei Bogdan
Publicat în 20 noiembrie 2019, 17:05 / 82 elite & idei

Robert Lupițu: Președintele PPE Joseph Daul, la final de mandat – Klaus Iohannis a luptat din greu pentru a păstra România pe calea pro-europeană și i-a unit pe români sub aceeași viziune

Robert Lupițu: Președintele PPE Joseph Daul, la final de mandat – Klaus Iohannis a luptat din greu pentru a păstra România pe calea pro-europeană și i-a unit pe români sub aceeași viziune

de Robert Lupițu

România se află pe cele mai bune mâini cu președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Ludovic Orban la conducerea țării, a declarat, miercuri, președintele PPE Joseph Daul, al cărui mandat în fruntea popularilor europeni se află la final, poziția sa urmând a fi preluată de polonezul Donald Tusk.

Într-o declarație remisă CaleaEuropeană.ro, Daul a salutat rolul președintelui Klaus Iohannis ca ”pilon al stabilității și responsabilității în România” și și-a exprimat speranța că Iohannis va obține realegerea sa în funcția de președinte.

”În ultimii 5 ani, președintele Iohannis a fost un pilon al stabilității și responsabilității în România. Când socialiștii au subminat continuu statul de drept și au slăbit sistemul judiciar zilnic, președintele Iohannis a acționat ca un gardian credibilității și legitimității românești. Foarte respectat, președintele Iohannis s-a bucurat nu numai de o credibilitate puternică, ci și de încredere reciprocă între liderii europeni. Ca un european convins, președintele Iohannis a luptat din greu pentru a menține România pe calea sa pro-europeană și pentru a face țara un partener de încredere în UE. În calitate de om de stat, președintele Iohannis a unit toți românii sub aceeași viziune. A făcut fiecare român mândru de țara sa și a răspuns chemării românilor, luând o poziție puternică în apărarea statului de drept, a unei justiții independente și a luptei împotriva corupției”, se arată în declarația lui Daul.

Președintele PPE a dat drept exemplu inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a organiza referendumul din luna mai prin care șeful statului a oferit fiecărui român vocea și puterea să decidă ce este mai bine pentru țară.

”Înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, îi doresc să obțină o victorie electorală clară pentru un al doilea mandat puternic. Mizăm pe unitatea forțelor de centru-dreapta din România. Sunt convins că România se află pe cele mai bune mâini cu președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban la cârma țării”, a conchis Joseph Daul.

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri, la Zagreb, la Summitul Partidului Popular European, organizat în marja Congresului PPE găzduit de premierul croat Andrej Plenkovic și de actuala conducere a popularilor europeni, în fruntea președintele Joseph Daul și secretarul general Antonio Lopez.

La Congresul PPE este prezent și premierul Ludovic Orban, fiind pentru prima dată în ultimii șapte ani când România este reprezentată la nivel de președinte și prim-ministru de lideri cu aceeași apartenență politică. De altfel, Orban va susține și un discurs în plenul Congresului și va avea mai multe întrevederi bilaterale, inclusiv cu Angela Merkel, Ursula von der Leyen și Donald Tusk.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban, mesaj de Ziua Culturii Naţionale

PoliticLudovic Orban, mesaj de Ziua Culturii Naţionale

EconomieCozmin Gușă, despre bugetul MTS: Guvernul sacrifică sportul pentru nişte interese electorale

ExternAndrei Stoian, de vorbă cu H D Hartmann şi Răzvan Munteanu

EvenimenteVictor Vevera și Marian Murguleț au participat la prima ședință de operaționalizare a CYBER INFLUENCE ASSESSMENT AND STRATEGIES CENTER (”CIASC”)

CulturaTeodor Baconschi, Adrian Papahagi, Radu Preda, Mihail Neamţu și alți intelectuali au contribuit la primul număr al Revistei Horeb, editată de Episcopia Hușilor

SocialAdrian Hatos, despre cercetare si mediul digital

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe