Adriana
Publicat în 15 martie 2017, 16:35 / 158 elite & idei

Sandra Pralong: DOAR DE RUSINE NE MOBILIZAM?!

Sandra Pralong: DOAR DE RUSINE NE MOBILIZAM?!
+ Observator

DOAR DE RUSINE NE MOBILIZAM?!
Ce pacat ca reactionam doar cand ne bate obrazul presa straina… Situatia abuzurilor din Sicilia era cunoscuta. Dar a venit campania parlamentara din decembrie si altele au devenit prioritare… Problema a luat amploare pentru ca romancele nu indraznesc sa-si denunte agresorii (si daca ar indrazni, nu ar avea cum sa o faca deoarece muncesc in izolare, la 20-30 km de cel mai apropiat oras, fara transport, etc.). O solutie pe termen scurt: autoritatile noastre (Consulatul din Catania) sa identifice cazurile (cunoscute local) si sa ajute victimele (in mod foarte practic) sa depuna plangere. Pe scurt: sa fie proactiv!!!
Si mai e ceva: noi nu avem cultura drepturilor (adica nu le cerem, si arareori le dam). E cazul sa o invatam. Iar guvernul ar trebui sa fie partener in a incuraja romanii sa-si ceara drepturile–inclusiv in Romania!–in loc sa sugereze ca cine protesteaza trebuie pedepsit…Fara dezbatere sau opozitie, cum progresam?
Intamplator–sau nu!–chiar azi, cand Senatul Romaniei a condus audieri despre situatia din Sicilia, este si ziua in care CNN conduce o campanie de awareness impotriva sclavagismului modern, v. #MYFREEDOMDAY. Noroc ca media ne ajuta sa ne facem ordine in prioritati!
https://www.facebook.com/sandra.pralong.73?fref=ts

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe