Matei Bogdan
Publicat în 16 octombrie 2019, 17:37 / 164 elite & idei

Sebastian Burduja: Care vor fi top 3 prioritati PNL

Sebastian Burduja: Care vor fi top 3 prioritati PNL

S-a facut dreptate. Romania are astazi sansa unui nou inceput. Acesta trebuie sa fie despre unitate si forta pentru o tara in care romanii de acasa sa isi doreasca sa ramana, iar cei plecati sa poata sa se intoarca, spune, pentru wall-street.ro, Sebastian Burduja, vicepresedinte PNL.

Redam mai jos intreaga declaratie a sa:

Top 3 prioritati ale PNL? In primul randul, investitiile in infrastructura medicala, educationala si de transport. Trebuie sa repornim economia romaneasca. In al doilea rand, statul de drept: Romania nu se poate dezvolta fara o justitie independenta, eliberata de sub bocancul politic PSD. In fine, recastigarea increderii romanilor prin tot ceea ce facem, inclusiv prin recredibilizarea sistemului politic. Pentru asta e nevoie de legitimitate, iar legitimitatea are nevoie de doua tururi la alegerile locale.

Suntem pe deplin constienti de imensa responsabilitate care ne revine in scoaterea Romaniei cat mai rapid din prapastia in care a fost aruncata de incompetenta, populismul si ticalosia PSD. Acesta trebuie sa fie sfarsitul fara drept de apel al modului PSD-ist de a face politica: cu amante, nepoti si matusi, cu diplome false si turnuri de fildes, in bataie de joc fata de oamenii acestei tari.

Chiar daca ziua de azi este o victorie a democratiei pentru fiecare roman, nu trebuie sa deschidem sampania. Nu a fost o victorie usoara, iar eforturile depuse de presedintele PNL Ludovic Orban si de echipa de negociere din partid trebuie apreciate la justa lor valoare. De asemenea, a contat enorm si sprijinul presedintelui Klaus Iohannis, varful de lance in toti acesti ani in lupta constanta cu PSD.

Motiunea de cenzura incheie o perioada de haos, de distrugere si de dezbinare. Urmeaza o perioada de munca multa, responsabila si eficienta pentru a repara raul facut si pentru a reconstrui Romania.

In concluzie, nu poate fi vorba despre o guvernare usoara, dupa 3 ani de distrugere si capturare consecventa a Romaniei. Dar este singura solutie pentru a grabi vindecarea Romaniei dupa PSD. Va fi o guvernare cumpatata, in care fiecare decizie va fi foarte bine calculata si va avea un singur obiectiv: Romania normala.

www.wall-street.ro

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe