Matei Bogdan
Publicat în 8 ianuarie 2020, 20:43 / 104 elite & idei

Sebastian Burduja: În orizontul 2020-2030 putem (re) construi o țară cu adevărat normală

Sebastian Burduja: În orizontul 2020-2030 putem (re) construi o țară cu adevărat normală

Mesaj postat pe Facebook:

A început noul an în forță. Mult de lucru, multe de făcut. Ce va fi în 2020? Va fi bine – și nu e doar un slogan. Deși sunt un optimist incurabil, știu și pe ce mă bazez, chiar dacă voi fi acuzat de subiectivism. Pe de-o parte, mă bazez pe oamenii care sunt acum în guvern, pe care îi cunosc personal și știu foarte bine că muncesc zi și noapte pentru a lăsa în urmă o țară mai bună. În acest ritm nebun de lucru, se mai întâmplă și greșeli. E normal, politica e făcută de oameni. Contează însă că există integritate, bune intenții, competență și disponibilitate de a asculta și de a îndrepta. Pe fundamentul acestor principii, cred că asistăm, într-un timp foarte scurt și în condiții extrem de complicate, la cel mai performant act de guvernare pe care l-a avut România în ultimele trei decenii.

Obiectivul principal a fost și rămâne readucerea normalității în activitatea guvernamentală prin ritmul de lucru, dar și printr-un alt tip de atitudine în rezolvarea problemelor. Și aici cred că putem spune, ca bilanț de etapă: misiune îndeplinită.

Totodată, mă bazez pe înțelepciunea românilor care văd dincolo de fake news și de politicianisme ieftine. Românii înțeleg situația gravă în care țara a fost lăsată acum câteva luni de zile, dar și faptul că nimic major nu s-a schimbat (încă) în parlament.

Sunt convins că borna 2020 va însemna astfel trecerea cu brio a examenului de maturitate pentru România liberă. Cu o guvernare stabilă, performanță și corectă, în orizontul 2020-2030 putem (re) construi o țară cu adevărat normală, o țară în care să reunim milioanele de familii de români împrăștiate azi în lumea largă.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Georgescu: 19 ani de la atentatele care au schimbat lumea – „9/11, un punct de cotitură în istoria post-Război Rece”

PoliticNicușor Dan: Salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro în următorii patru ani

EconomieSergiu Manea: BCR lansează ghidul pentru antreprenori „La ce ne uităm când credităm” – cei șapte indicatori pe care banca îi urmărește în procesul de creditare

ExternOvidiu Nahoi: Bruxelles vrea să unifice aplicațiile mobile anti-Covid

SocialLudovic Orban: Autoritățile locale pot achiziționa cam 500.000 tablete pentru elevi și o pot face mai ușor, prin procedura simplificată

EvenimenteMihai Toader-Pasti, la conferința Building Home

CulturaCristina Popescu: Uniformele regalității (III). Reginele României

EditorialAlexandru Georgescu: 19 ani de la atentatele care au schimbat lumea – „9/11, un punct de cotitură în istoria post-Război Rece”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe