Adriana
Publicat în 16 aprilie 2013, 22:30 / 118 elite & idei

Sebastian Burduja: Maladia scepticismului cronic şi remediile ei

Sebastian Burduja: Maladia scepticismului cronic şi remediile ei
+ Observator

Pas cu pas, va trebui să ne recăpătăm încrederea în noi înşine şi în forţa noastră colectivă. Ajunge să privim în istorie şi către exemplele de succes de astăzi: nimic nu se poate fără încredere, speranţă şi unitate. Numai aşa, într-o bună zi, eliberaţi de obsesiile trecutului, de fatalismul dezarmant şi de constrângerile scepticismului cronic, vom putea să construim împreună.

Salonul Internaţional de la Geneva a adus din nou României un prilej de a se mândri cu oamenii ei excepţionali. MB Telecom este marele câştigător, însă lor li se alătură un număr de inventatori români care au trecut în dreptul României, ca în fiecare an, premii importante. Aşadar excelăm din nou la nivel individual, iar acesta este doar un exemplu. Zi de zi, români din întreaga lume se disting prin munca, talentul şi pasiunea lor, de la tineri olimpici internaţionali la medici, profesori, manageri, ingineri etc. Cu toate acestea, la nivel colectiv rămânem, se pare, incapabili de a construi pe baza valorilor individuale şi veşnic dezamăgiţi de şirul nesfârşit de eşecuri naţionale. Cum bine spunea amicul meu, Dragoş Preda, absolvent de Sorbona şi actualmente student la École nationale d’administration:

“Suntem 20 de milioane de neuroni fără sinapse, ceea ce echivalează cu un sistem cu un singur neuron”.
www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe