Bogdan Daradan
Publicat în 28 iunie 2012, 12:16 / 192 elite & idei

Șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu a fost desemnat președinte al Băncii de Economii din Republica Moldova

Șeful Cancelariei de Stat, Victor Bodiu a fost desemnat președinte al Băncii de Economii din Republica Moldova

Consiliul de administraţie al Băncii de Economii a decis asupra desemnării şefului Cancelariei de Stat Victor Bodiu în funcţia de preşedinte al acestei instituţii bancare. Informaţia a fost confirmată pentru Prime de către guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.

Decizia a fost luată în contextul situaţiei dificile în care se află banca statului. Amintim că la finele lunii aprilie, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa vorbea despre un atac raider la Banca de Economii, prin care statul pierde controlul asupra băncii.

În contextul discuţiilor pe marginea acţiunilor ilegale din cadrul Băncii de Economii, ce au avut loc în Parlament la finele lunii aprilie, liderul liberal Mihai Ghimpu s-a arătat iritat de culoarea politică a noilor membri desemnaţi în Consiliul BEM. „Doar membri PLDM aţi ţinut în Consiliu. Cum de nu aţi reuşit să faceţi regulă?”.

Amintim că în cadrul Adunării generale extraordinare a acţionarilor Băncii de Economii din 8 iunie 2012, printre membrii aleşi în Consiliul BEM din partea statului, ca acţionar majoritar al băncii, se numără şi Victor Bodiu.

Menţionăm că Victor Bodiu are 41 de ani, este născut în Chişinău şi este licenţiat în domeniul Băncilor și Finanțelor și în Fizică și Inginerie. Din septembrie 2009, Bodiu este șeful Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova. Din 2001 până în 2009, dânsul a fost angajat la compania Raiffeisen. Anterior, a activat şi în Departamentul de Privatizare a Moldovei.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe