OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 13:32 / 295 elite & idei

Senatorul Viorel Badea a propus audieri privind situaţia din Transnistria în cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Senatorul Viorel Badea a propus audieri privind situaţia din Transnistria în cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

Senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegaţiei române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat la reuniunea Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor prin dialog şi reconciliere a APCE.

Reuniunea a fost dedicată unei audieri pe tema Procesului de pace din Irlanda de Nord. S-au adresat membrilor subcomisiei trei foşti negociatori pe parcursul Procesului de pace: Jeffrey Donaldson, membru al APCE, Jane Morrice, fostă vicelider a Coaliţiei Femeilor şi Gerry Kelly, membru Sinn Fein în Adunarea Legislativă.

Senatorul Badea, vicepreşedinte al Subcomisiei pentru prevenirea conflictelor prin dialog şi reconciliere, a propus organizarea, cu ocazia unei viitoare reuniuni a subcomisiei, a unei audieri privind situaţia din Transnistria. Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României a arătat că este necesară şi oportună o asemenea dezbatere în contextul în care există un important potenţial de insecuritate în această regiune, care este parte integrantă a Republicii Moldova, stat aspirant la statutul de candidat la Uniunea Europeană. Membrii subcomisiei au acceptat propunerea parlamentarului român, urmând a fi stabilite detaliile organizării acestei audieri.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe