OraNoua.ro
Publicat în 12 aprilie 2012, 12:40 / 316 elite & idei

Senatorul Viorel Badea va participa la monitorizarea alegerilor parlamentare din Serbia

Senatorul Viorel Badea va participa la monitorizarea alegerilor parlamentare din Serbia

Senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, va participa, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la monitorizarea alegerilor parlamentare din Serbia, care vor avea loc în data de 6 mai a.c.

Pe parcursul mandatului de membru al Delegaţiei Parlamentului României la APCE, senatorul Badea a recurs adesea la diversele instrumente pe care le-a avut la dispoziţie – întrebări, declaraţii scrise, moţiuni de rezoluţie şi de recomandare sau intervenţii pe marginea unor rapoarte – pentru a aduce în atenţia membrilor Adunării situaţia românilor care locuiesc în statele vest-europene, precum şi situaţia etnicilor români din Serbia şi Ucraina ale căror drepturi (în special libertatea religioasă, dreptul la învăţământ în limba maternă, dreptul la afirmarea identităţii culturale) au fost frecvent încălcate de autorităţile de la Belgrad şi de la Kiev.

Participarea senatorului român la observarea procesului electoral din ţara vecină are loc în baza misiunii încredinţate APCE de a garanta standardele de ordin democratic şi electoral în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, dar şi în contextul importanţei deosebite pe care România o acordă protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale comunităţilor româneşti care se află dincolo de graniţele ţării.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe