Matei Bogdan
Publicat în 15 ianuarie 2020, 18:10 / 133 elite & idei

Sergiu Manea: Acceleratorul BCR-InnovX se lansează la Iași la finalul lui ianuarie

Sergiu Manea: Acceleratorul BCR-InnovX se lansează la Iași la finalul lui ianuarie

Acceleratorul BCR-InnovX se extinde și în Iași din luna ianuarie 2020. Evenimentul de lansare are loc pe data de 22 ianuarie, programul fiind găzduit de Fab Lab Iași.

Programul InnovX oferă companiilor selectate o experiență de accelerare de business ce utilizează metode de educație formală și non-formală si mentori cu experiență internațională în domeniul inovării și al antreprenoriat.

”Începând de anul viitor, programul de accelerare rezultat din colaborarea dintre Banca Comercială Română și InnovX se va extinde în alte două orașe din România, adică Cluj și Iași. Mai mult, ”regulile jocului” se vor schimba, iar acceleratorul va fi unul competitiv”, ne spunea spre finalul anului trecut Daniel Dumitrescu, CEO InnovX, despre cum se va transforma unul dintre cele mai importante acceleratoare locale în 2020, dar și despre concluziile trase după primele opt luni ale programului.

”Ceea ce se va schimba este elementul de competitivitate din cadrul acceleratorului. Nu va mai fi o singură sesiune, ci vor fi trei etape – începem cu o pre-accelerare sau incubare în cele trei regiuni ale țării din care vom selecta un număr destul de mare de startupuri, începând de la un pitch; apoi vom începe, ușor-ușor, din timpul să le definim business-plan-ul; în baza acestui business-plan vom selecta dintre ei și îi vom invita la HQ-ul InnovX din București pentru perioada de 6 săptămâni de accelerare, dar iarăși va fi o competiție, astfel încât cele mai bune dintre ele, în baza livrabilelor și a rezultatelor, vor fi premiate și vor putea pleca la Startup Grind, dar și la alte competiții de profil”, preciza acesta.

Anunțul privind extinderea programului de accelerare InnovX fusese făcut încă de la finalul lunii octombrie, când Sergiu Manea, CEO al BCR a declarat în deschiderea conferinței How to Web 2019 că programul de accelerare InnovX se va extinde în alte două orașe din România, adică Iași și Cluj. „Vrem să susținem startup-urile și o facem. Credem că trebuie să oferim un framework de educație și să conectăm startup-urile cu cei care ne sunt clienți și cei care nu sunt. Vrem să fim un partener” , spunea la acel moment Sergiu Manea.

Mai multe detalii despre programului evenimentului de lansare BCR-InnovX de la Iași puteți afla aici.

Urmărește o discuție cu mentorii InnovX și sfaturile pentru startup-uri în video-ul de mai jos. Poți să te abonezi la canalul nostru de YouTube pentru acces exclusiv la astfel de conținut dacă apeși pe acest link.

https://start-up.ro/

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe