Matei Bogdan
Publicat în 7 noiembrie 2018, 13:40 / 85 elite & idei

Sergiu Manea: România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecţie de educaţie financiară susţinută simultan

Sergiu Manea: România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecţie de educaţie financiară susţinută simultan

Românii au reuşit să doboare un nou titlu Guinness World Records, după ce miercuri, 31 octombrie, de Ziua Internaţională a Economisirii, un număr de 13.230 de persoane din 25 de oraşe din ţară au participat la cea mai mare lecţie de educaţie financiară, a anunţat iniţiatorul acestei acţiuni, Banca Comercială Română (BCR), într-un comunicat de presă, transmis joi AGERPRES.

Recordul a fost omologat joi dimineaţa de către reprezentanţii Guinness World Records. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puţin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanţi înregistrat în 2013 de o iniţiativa similară înregistrată în SUA.

„Recordul aparţine românilor şi României, reuşita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educaţie, drumul spre independenţă financiară trece prin educaţie. Recordul aparţine oamenilor care au intrat în sălile de curs şi celor care nu au reuşit, dar şi-au dorit. Recordul aparţine colegilor mei care demonstrează şi cu această ocazie că banking înseamnă în primul rând oameni şi comunităţi în jurul unei misiuni comune. Suntem mândri că am reuşit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga ţară. România are nevoie de încredere, iar această încredere se naşte din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ţine de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziţie resursele, inclusiv şi mai ales educaţionale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Conform datelor din cel mai recent studiu întocmit de Grupul Erste, un sfert dintre români nu economisesc deloc şi doar 17% dintre români au economisirea printre priorităţi, restul pun deoparte doar ce le rămâne la final de lună sau de an.

De asemenea, mai mult de o treime dintre români cred că nu sunt pricepuţi să-şi gestioneze banii, că nu au talent la acest lucru. Numărul românilor care se simt bine informaţi în ceea ce priveşte educaţia financiară creşte de la an la an, astfel că o treime dintre români se consideră bine informaţi financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informaţi pe această temă.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este banca numărul 1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – cu peste 2.600 de bancomate şi POS – cu 17.800 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene (UE), cu 47.000 de angajaţi ce deservesc 16,1 milioane de clienţi în cadrul a 2.600 de filiale din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia şi Serbia).

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți

PoliticKlaus Iohannis: Nimeni nu trebuie să intre în fibrilații și în panică după votul din Parlamentul britanic. Românii din Marea Britanie să stea liniștiți

EconomieDaniel Dăianu: Principala problemă a României, dar şi a Europei Centrale şi de Est, ţine de riscul de depopulare şi faptul că cei mai buni oameni pleacă din ţările lor

ExternRadu Preda: Tehnologia minciunii

EvenimenteCristian Bușoi, organizator al evenimentului „UE 2019-2024: Cum putem sprijini eliminarea hepatitei virale, în conformitate cu strategia globală a OMS și SDGS ale ONU”

CulturaIonuţ Vulpescu: Domnul Goe la putere, de Ziua Culturii Naţionale

SocialMarian Staş: Dragă +PLUS,

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe