Matei Bogdan
Publicat în 26 iunie 2019, 19:43 / 192 elite & idei

Sergiu Oprescu: România are una din cele mai aliniate legislaţii în ceea ce priveşte obligaţiunile ipotecare

Sergiu Oprescu: România are una din cele mai aliniate legislaţii în ceea ce priveşte obligaţiunile ipotecare

România are una din cele mai aliniate legislaţii la cadrul creat de noua directivă a obligaţiunilor ipotecare, iar nivelul de ajustare sau de transpunere va fi minimal, a declarat, miercuri, Sergiu Oprescu, preşedintele Executiv Alpha Bank Romania, la evenimentul de listare la BVB a primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din România, potrivit Agerpres. 

„Directiva obligaţiunilor ipotecare la nivel european este o directivă care a fost negociată şi închisă, ca dosar, în timpul mandatului României la preşedinţia Consiliului şi probabil că va intra în vigoare în septembrie – octombrie anul acesta. Ca atare, noi suntem extrem de bine puşi la punct cu ceea ce se va întâmpla prin transpunerea acestei directive în legislaţiile naţionale”, a spus Sergiu Oprescu.
„Trebuie să fac un comentariu de substanţă aici şi să spun că faptul că România a avut legislaţia cu privire la obligaţiunile ipotecare implementată relativ curând, vorbesc în anul 2016, după apariţia ghidului EBA cu privire la obligaţiunile ipotecare ne permite să spunem că România are astăzi una din cele mai aliniate legislaţii la cadrul creat de noua directivă a obligaţiunilor ipotecare. Ceea ce înseamnă că nivelul de ajustare sau de transpunere va fi minimal’, a adăugat Oprescu.
Prima emisiune de obligaţiuni ipotecare emisă de Alpha Bank România a intrat miercuri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea emisiunii de obligaţiuni ipotecare este de 200 milioane de euro. Emisiunea este formata din 2.000 de titluri cu o valoare de 100.000 euro fiecare, la o dobândă EURIBOR 6M + 1,5% pe an.

Proiectul s-a desfăşurat în colaborare cu banca de investiţii Barclays Bank PLC, în calitate de aranjor şi Lead Manager şi Alpha Finance România în calitate de Co-Manager. PwC ca agent, Allen & Overy Londra şi RTPR Allen & Overy în calitate de consilieri ai aranjorului şi Clifford Chance Badea şi Clifford Chance London, în calitate de consilieri ai emitentului. Emisiunea de obligaţiuni este listată la Bursa de Valori din Luxemburg şi începând de miercuri la Bursa de Valori din Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni ipotecare este listată la Bursa de Valori din Luxemburg şi, începând cu data de 26 iunie, la Bursa de Valori din Bucureşti.

www.hotnews.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe