Adriana
Publicat în 6 martie 2012, 12:16 / 172 elite & idei

Sever Voinescu, despre amanarea deciziei pe Schengen: Nedrept, un pas inainte catre divizarea Europei

Sever Voinescu, despre amanarea deciziei pe Schengen: Nedrept, un pas inainte catre divizarea Europei

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat pentru MEDIAFAX, ca amanarea pana in toamna a deciziei privind intrarea Romaniei in Schengen este un lucru „nedrept”, „greu de explicat” si reprezinta „un pas inainte catre divizarea Europei” si „o infrangere a idealului european”.

Intrebat cum vede amanarea pana in toamna a intrarii Romaniei in Schengen, Sever Voinescu a spus: „Nedrept. Imposibil de explicat. Un pas inainte catre divizarea Europei. O infrangere a idealului european”.

Liderii statelor UE au hotarat joi seara sa amane pana in septembrie decizia cu privire la o eventuala intrare in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, arata un proiect de declaratie finala pentru acest summit obtinut de AFP.

Datorita opozitiei Olandei, o aderare nu poate fi considerata acum si s-a hotarat ca o decizie cu privire la acest subiect sa fie luata „in septembrie 2012”, arata acest text.

Articol publicat pe www.ziaruldeiasi.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe