OraNoua.ro
Publicat în 26 aprilie 2012, 15:44 / 194 elite & idei

Sfinţirea Centrului Pastoral-Misionar Sfinţii Împăraţi la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melbourne, Australia

Sfinţirea Centrului Pastoral-Misionar Sfinţii Împăraţi la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Melbourne, Australia
+ Extern

Sâmbătă, 21 aprilie 2012, Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande în prezenţa unui sobor de preoţi si credincioşi din Melbourne, Australia, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea românească ‘Izvorul Tămăduirii’ (suburbia Melton West, Victoria), după cum ne informează roeanz.com.au.

După încheierea Sfintei Liturghii şi a cuvântului de învăţătură, a inaugurat şi sfinţit Centrul Pastoral-Misionar ‘Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’, spaţiul în care vor avea loc activităţile pastorale, sociale şi misionare iniţiate de către episcopul eparhiot în folosul comunităţii ortodoxe româneşti.

Sfinţirea locului a avut loc în anul 2011, la sărbătoarea ‘Izvorul Tămăduirii’ când a avut loc sfinţirea apei şi binecuvântarea acestui loc. Lucrările de amenajare la Centru Pastoral-Misionar ‘Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’ au început la 1 august, 2011.
Având în vedere că în anul 2013 se împlinesc 17 secole de la libertatea acordată Bisericii de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, primul Centru Pastoral-Misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande a fost închinat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mamei sale Elena.

În cuvântul adresat celor prezenţi de către Preasfinţitul Părinte Mihail, a fost subliniată importanţa libertăţii religioase acordate de către Sfântul Constantin şi roadele acestei libertăţi pe care le-a avut Biserica Universală în istoria sa. În acest context a apreciat libertatea de credinţă de care ne bucurăm noi toţi în Australia şi Noua Zeelandă, spunând că aceasta ne şi îndatorează să fim buni creştini mărturisitori ai Evangheliei Domnului Hristos în societatea în care trăim, păstrând credinţa ortodoxă, tradiţiile româneşti şi cultura bogată, moştenite de la înaintaşii noştri şi datoria de a le transmite generaţiilor viitoare.

În încheiere a mulţumit inginerului constructor domnul Constantin Logan şi familiei sale, membri ai comunităţii ortodoxe din Melbourne, care a contribuit substanţial la începerea şi definitivarea cât şi la inaugurarea acestui Centru Pastoral-Misionar.

A urmat o agapă frăţească cu bucate tradiţionale româneşti, pregătite de către doamnele din comunitatea de la Melbourne.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe