Matei Bogdan
Publicat în 25 martie 2020, 15:46 / 34 elite & idei

Sorin Câmpeanu, Consiliul Rectorilor: Sunt trei scenarii, nu se îngheaţă anul şcolar

Sorin Câmpeanu, Consiliul Rectorilor: Sunt trei scenarii, nu se îngheaţă anul şcolar

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, a declarat că în prezent, la ministerul Educaţiei se lucrează la trei scenarii şi niciunul nu implică îngheţarea anului şcolar.

Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educaţiei, a declarat la Realitatea Plus faptul că nu se va îngheţa anul şcolar dar că în acest moment se lucrează pe scenarii care variază de la pesimism la optimism în funcţie de conjuctura care va urma.

Astfel, în cel mai bun caz, şcoala se va relua din luna mai iar în cel mai rău caz, examenele se vor da în lunile august-septembrie.

„Se lucrează la trei scenarii, unul este optimist, ia în considerare reluarea şcolii la începutul lunii mai, iar cel mai puţin optimist ia în calcul amânarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Naţională, care ar putea fi organizat la sfârşitul lunii august. În acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumătatea lunii septembrie. Deci asta este plaja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul îngheţarea sau repetarea anului şcolar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condiţiile în care 70% din materie fost ocupată predată”, a spus Câmpeanu, conform Edupedu.

În tot sistemul preuniversitar cursurile au fost suspendate pe 11 martie până pe 16 aprilie. Ministrul Educaţiei a anunţat apoi că şcolile ar putea fi închise până după Paşte.

”Îîn ceea ce-i priveşte pe elevii care trebuie să susţină examenele de Evaluare Naţională, Bacalaureat sau studenţii care trebuie să îşi susţină licenţa, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situaţia în care se va prelungi această stare de urgenţă”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei, dezminţind declaraţia vicepremierului Raluca Turcan, care iniţial spuse că se poate lua în calcul şi îngheţarea anului şcolar.

Ultima ora:

ObservatorAlexandra Gătej: Criza coronavirus – Ce ne va lipsi în viitor?

PoliticOvidiu Nahoi: Sprijin european pentru Balcanii de Vest

EconomieAlexandra Gătej: Criza coronavirus – Ce ne va lipsi în viitor?

ExternThierry de Montbrial, Senior Adviser Club România: May the weeks ahead engender new forms of solidarity that, after victory, will allow us to bounce back with a deeply reconceived vision of an inevitable multilateralism

EvenimenteCristina Popescu: Marea Lojă Națională din România, 140 de ani de la înființare

SocialDaniela Vişoianu: Cei mai buni dintre noi

CulturaTheodor Paleologu: Ideea că suntem atotputernici e o imensă iluzie. Cine sunt ”dedesubtologii”?

EditorialMihai Toader-Pasti: Acum este momentul să devenim mai deștepțiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe