Adriana
Publicat în 27 septembrie 2017, 16:56 / 129 elite & idei

Sorin Cucerai, despre criza manualelor

Sorin Cucerai, despre criza manualelor
+ Observator

O soluție elegantă și incluzivă la problema manualelor școlare ar putea fi manualele digitale în format open source. Resurse educaționale deschise, așa se numesc (RED în română, OER în engleză).

Fiind în format open source, ele pot fi traduse sau adaptate de profesori și elevi fără nicio problemă, astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor unei școli (sau chiar ale unei singure clase). Ai astfel o multitudine de manuale între care să alegi, plus libertatea de a adapta manualul ales la nevoi specifice.

Mai mult, manualele fiind digitale scapi de nenorocita problemă a ghiozdanelor care nu pot fi cărate decât de halterofili. Și, fiind open source, sunt distribuite gratuit, astfel încât ajung și la copiii din medii defavorizate.

În felul ăsta respecți și libertatea profesorilor, a elevilor și a părinților, și nevoia de incluziune (mai ales că intrăm într-o epocă în care o țară devine cu atât mai dezvoltată cu cât are mai mulți oameni educați).

Dar, stai! Soluția asta e prea bună, prea de secolul XXI. România o să-și digitalizeze învățământul abia prin 2089, la presiunea UE (care doar astfel va permite României aderarea la spațiul Schengen II), în ciuda opoziției feroce a Coaliției pentru Învățământ Tradițional (COIT), care va considera digitalizarea și formatul open source niște manevre satanice prin care neuro-marxiștii vor să controleze lumea și să distrugă ordinea naturală.
https://www.facebook.com/sorin.cucerai?hc_ref=ARQBqrr1O2Pv_pfMPc39fyIyUizHVw7hilhHROXOGlT_QUWlzTeZbdL4vH7RxONNew0&fref=nf

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe