Adriana
Publicat în 3 octombrie 2016, 16:16 / 123 elite & idei

Sorin Cucerai: Generatia solitara

Sorin Cucerai: Generatia solitara
+ Observator

”Cei care aveau între 15 și 25 de ani la Revoluție sunt începutul unei noi generații politice în România”.
Am avut șansa unei educații net superioare, dar cînd ne-am ales profesiile ne-am rupt de specializări și am învățat încă o dată totul, de la zero și din mers.
Cifrele arată că acest ”start de la zero” se aplică în multe domenii: ”decrețeii” sînt prima generație care a emancipat femeile, prima care a reînvățat respectul pentru proprietate și cea mai dedicată democrației.
Sondajele arată că sîntem o generație optimistă! Atît părinții noștri, dar și tinerii care urmează, sînt mai puțin încrezători decît noi. ”Noi credem că România va arăta mai bine peste 20 de ani”.
Crescuți în obediența ultimilor ani ai comunismului, încercăm să le dăm copiilor o libertate pe care noi n-am avut-o.
Am reușit să cristalizăm un sistem pe care generațiile mai tinere îl găsesc prizabil, ei angajîndu-se în mai mare proporție decît noi.
Ne sprijinim financiar părinții, nu am uitat trecutul și avem o oglindire realistă a ceea ce am cîștigat prin democrație.
Avem o datorie importantă: învățați să fondăm o lume descurcîndu-ne singuri, am crescut egoist. E timpul să ne potențăm spiritul solitar prin a trăi solidar! Asta e concluzia lui Sorin Cucerai.

Generația solitară

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe