Adriana
Publicat în 3 octombrie 2016, 16:16 / 143 elite & idei

Sorin Cucerai: Generatia solitara

Sorin Cucerai: Generatia solitara
+ Observator

”Cei care aveau între 15 și 25 de ani la Revoluție sunt începutul unei noi generații politice în România”.
Am avut șansa unei educații net superioare, dar cînd ne-am ales profesiile ne-am rupt de specializări și am învățat încă o dată totul, de la zero și din mers.
Cifrele arată că acest ”start de la zero” se aplică în multe domenii: ”decrețeii” sînt prima generație care a emancipat femeile, prima care a reînvățat respectul pentru proprietate și cea mai dedicată democrației.
Sondajele arată că sîntem o generație optimistă! Atît părinții noștri, dar și tinerii care urmează, sînt mai puțin încrezători decît noi. ”Noi credem că România va arăta mai bine peste 20 de ani”.
Crescuți în obediența ultimilor ani ai comunismului, încercăm să le dăm copiilor o libertate pe care noi n-am avut-o.
Am reușit să cristalizăm un sistem pe care generațiile mai tinere îl găsesc prizabil, ei angajîndu-se în mai mare proporție decît noi.
Ne sprijinim financiar părinții, nu am uitat trecutul și avem o oglindire realistă a ceea ce am cîștigat prin democrație.
Avem o datorie importantă: învățați să fondăm o lume descurcîndu-ne singuri, am crescut egoist. E timpul să ne potențăm spiritul solitar prin a trăi solidar! Asta e concluzia lui Sorin Cucerai.

Generația solitară

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Rămân un partener al efortului de reformare a sistemului judiciar. O justiție independentă reprezintă o adevărată modernizare a statului

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe