OraNoua.ro
Publicat în 14 decembrie 2016, 12:52 / 413 elite & idei

Sorin Mierlea, președintele InfoCons: Black Friday vine la pachet cu campanii de fraudă și furt de date

Sorin Mierlea, președintele InfoCons: Black Friday vine la pachet cu campanii de fraudă și furt de date

Mare atenție la magazinele on line de pe care cumpărați produse! Cu ocazia Black Friday a crescut numărul site-urile false care vizează colectarea datelor de pe card și chiar sustragerea frauduloasă a banilor din cont avertizează InfoCons.

Peste 1200 de apeluri și sute de mailuri au ajuns la InfoCons – Organizația pentru Protecția Consumatorilor.

1000 de televizoare vândute în 5 minute, vacanțe de peste un milion de euro, peste 10 kilograme de aur și articole de îmbrăcăminte de peste 15 milioane de lei. Așa arată bilanțul provizoriu după un weekend de BlackFriday. Românii nu au făcut doar cumpărături, ci și reclamații.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons spune la RFI ca spre deosebire de anii trecuți, în 2016 au apărut site-uri pirat care au păcălit cumpărătorii să își lase datele de card și implicit le-au retras banii. În interviul realizat de Andreea Pietrosel aflați cum vă puteți feri de site-urile false.

http://www.rfi.ro/societate-91312-sorin-mierlea-presedinte-infocons-black-friday

Ultima ora:

ObservatorTeodor Baconschi: Dacă ești un om cu adevărat liber, nu-ți ia nimeni nimic

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe