Adriana
Publicat în 14 decembrie 2016, 16:21 / 126 elite & idei

Sorin Moisă, despre preluarea funcţiei de premier din partea PSD

Sorin Moisă, despre preluarea funcţiei de premier din partea PSD
+ Observator

Europarlamentarul social-democrat Sorin Moisă, al cărui nume a fost vehiculat şi înaintea alegerilor parlamentare pentru postul de premier, precizează într-o postare pe Facebook că nu i s-a propus această funcţie şi că ar fi o idee proastă să i se propună şi apreciază că „soluţia evidentă pentru prim-ministru din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea”. Moisă se declară bucuros că „discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravană la vot” şi ţine să precizeze că programul PSD este „normalitate pură într-o lume razna”.

„Din nou mă sună redactiile să mă întrebe dacă sunt varianta de prim-ministru. Am ajuns la exasperare. Deci, în speranţa că pot opri ca un zvon complet nefondat să devină din nou subiect de presă, spun urmatoarele: nu mi s-a propus; nu s-a pus problema să mi se propună; ar fi o idee foarte proastă să mi se propună; nu sunt uzurpator, nu vreau să profit de munca şi legitimitatea nimănui; soluţia evidentă pentru prim-ministru din punct de vedere democratic, al legitimităţii şi autorităţii este Liviu Dragnea”, afirmă Moisă.

El se declară bucuros că „discursul urii şi al dispreţului faţă de o parte a propriei naţiuni a luat o bătaie atât de zdravănă la vot”.

„Nicio naţiune nu poate fi mare şi puternică dacă o parte (fie şi mică) a ei o urăşte şi o consideră pe cealaltă formată din «proşti» numai pentru că votează altfel decât vor ei; naţiunea decupată simbolic dupa o fantasmă a purităţii partizane la Parada de 1 Decembrie a reamintit la vot de propria existenţă, îin plenitudinea şi diversitatea ei”, scrie europarlamentarul.

El menţionează şi că PSD are „un program axat pe clasa mijlocie, pe antreprenoriat, un program cu accente liberale importante”

„Nu vă uitaţi la nebunia din jurul nostru şi din mare parte a lumii occidentale? Programul ăsta ca intenţie, ca esenţă, e normalitate pură într-o lume razna”, consideră Sorin Moisă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, dacă va fi propunerea de premier a partidului, el evitând un răspuns concret, dar afirmând: ”Ceilalţi au personalizat această campanie. Au împins campania spre Liviu Dragnea – Cioloş. Românii au decis astăzi”.

Întrebat cine va fi viitorul premier, Liviu Dragnea a răspuns: ”Aşteptăm rezultatele oficiale ale votului. Avem o experienţă nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situaţie. Nu e nicio grabă. Nu se numeşte mâine”.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/europarlamentarul-sorin-moisa-nu-mi-s-a-propus-sa-fiu-prim-ministru-solutia-evidenta-din-punct-de-vedere-al-autoritatii-este-dragnea_330496.html#ixzz4Sp2Jazya

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe