OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 00:31 / 243 elite & idei

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles: 1,4 milioane de lei

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles: 1,4 milioane de lei

Guvernul continuă să sprijine consolidarea, restaurarea şi reamenajarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles, prin alocarea sumei de 1,4 milioane de lei.

Fondurile vor fi utilizate pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare a clădirii Bisericii Sfântul Nicolae din Bruxelles, precum şi a spaţiilor anexe.

Finanţarea lucrărilor este necesară pentru a nu se degrada spaţiile deja consolidate şi pentru a nu se degrada structura de rezistenţă a clădirilor.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, care a susţinut proiectul, va putea derula proiecte de promovare a valorilor cultural-spirituale româneşti în Bruxelles.

Suma alocată astăzi provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi se alocă, prin suplimentare, bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lăcaşul de cult şi anexele administrative au fost achiziţionate cu sprijinul financiar al Guvernului României. Până în prezent s-a refăcut aproximativ 60% din acoperiş şi s-a amenajat un spaţiu de cult provizoriu. Totuşi, pentru ca acest spaţiu să devină funcţional este necesarea continuarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe