OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 00:31 / 199 elite & idei

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles: 1,4 milioane de lei

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles: 1,4 milioane de lei

Guvernul continuă să sprijine consolidarea, restaurarea şi reamenajarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles, prin alocarea sumei de 1,4 milioane de lei.

Fondurile vor fi utilizate pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare a clădirii Bisericii Sfântul Nicolae din Bruxelles, precum şi a spaţiilor anexe.

Finanţarea lucrărilor este necesară pentru a nu se degrada spaţiile deja consolidate şi pentru a nu se degrada structura de rezistenţă a clădirilor.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, care a susţinut proiectul, va putea derula proiecte de promovare a valorilor cultural-spirituale româneşti în Bruxelles.

Suma alocată astăzi provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi se alocă, prin suplimentare, bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lăcaşul de cult şi anexele administrative au fost achiziţionate cu sprijinul financiar al Guvernului României. Până în prezent s-a refăcut aproximativ 60% din acoperiş şi s-a amenajat un spaţiu de cult provizoriu. Totuşi, pentru ca acest spaţiu să devină funcţional este necesarea continuarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe