OraNoua.ro
Publicat în 14 martie 2012, 00:31 / 393 elite & idei

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles: 1,4 milioane de lei

Sprijin pentru consolidarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles: 1,4 milioane de lei

Guvernul continuă să sprijine consolidarea, restaurarea şi reamenajarea Bisericii Ortodoxe Române de la Bruxelles, prin alocarea sumei de 1,4 milioane de lei.

Fondurile vor fi utilizate pentru finalizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare a clădirii Bisericii Sfântul Nicolae din Bruxelles, precum şi a spaţiilor anexe.

Finanţarea lucrărilor este necesară pentru a nu se degrada spaţiile deja consolidate şi pentru a nu se degrada structura de rezistenţă a clădirilor.

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, care a susţinut proiectul, va putea derula proiecte de promovare a valorilor cultural-spirituale româneşti în Bruxelles.

Suma alocată astăzi provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi se alocă, prin suplimentare, bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Lăcaşul de cult şi anexele administrative au fost achiziţionate cu sprijinul financiar al Guvernului României. Până în prezent s-a refăcut aproximativ 60% din acoperiş şi s-a amenajat un spaţiu de cult provizoriu. Totuşi, pentru ca acest spaţiu să devină funcţional este necesarea continuarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi reamenajare.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Împrumut al UE pentru a răspunde crizei energetice? Deocamdată, Berlinul spune „nu”

PoliticMarcel Ciolacu: Prezenţa PSD la guvernare reprezintă o garanţie că seniorii României nu vor fi uitaţi

EconomieIlie Puşcaş, country manager Binance România: „Blockchain-ul, cripto, Metaversul şi NFT-urile ne vor modela viitorul“

ExternMarco Badea: Ursula von der Leyen declara pe 14 septembrie că ar fi bine să ascultăm mai mult de opozanții lui Putin

SocialCsibi Magor: Azi implinesc 4 ani la Trend si simt ca cresc

EvenimenteCiprian Stănescu: Tinerii sunt mai conștienți de impactul schimbărilor climatice, comparativ cu alte generații, arată un studiu realizat în contextul Climate Change Summit

CulturaDan Mircea Cipariu: „Aș putea crede că Putin e atît de nebun încît să arunce lumea în aer“

EditorialOvidiu Nahoi: Împrumut al UE pentru a răspunde crizei energetice? Deocamdată, Berlinul spune „nu”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe