Matei Bogdan
Publicat în 19 mai 2020, 23:00 / 83 elite & idei

Tănase Stamule, despre programul IMM Invest

Tănase Stamule, despre programul IMM Invest

De câteva zile toată lumea atacă guvernul României pe programul IMM Invest. Puțina lume însă înțelege acest program. El este făcut pentru a stimula afacerile corecte din România, pentru a le ajuta să crească prin asigurare de capital de lucru și capital de dezvoltare.
Prima fază a fost eliberarea garanției de stat de la fond de garantare însă ulterior, procesul a trecut la bănci. Orice antreprenor știe că la bănci durează intre 5 și 25 zile pentru a-ți aproba un credit, în funcție de complexitatea acestuia. Totodată, exista o diferență de raportare intre ce aprobă băncile și ce raportează fondului. Tocmai de aceea, vineri fuseseră anunțate doar câteva zeci de credite acordate.
Simțind că se va folosi acest subiect public, ieri a fost o discuție cu băncile pentru a vedea exact care este situația creditelor aprobate. Nu voi da numele băncilor însă vă pot spun următoarele date: banca A – 2000 de cereri aprobate, banca B – 1000 de cereri aprobate, banca C – 1000 de cereri aprobate, banca D – 1000 de cereri aprobate, banca D – 325 de cereri aprobate. În concluzie, există șanse reale că la sfârșitul săptămânii să fie aprobate și raportate către fond peste 5000 de credite acordate prin IMM Invest.
Sunt convins că și atacurile politice vor dispărea după ce se vă vedea că acest program funcționează. Am mai văzut acest comportament al opoziției și la șomajul tehnic, iar acum au dispărut toate criticile. Nimeni nu spune că de săptămâna trecută s-a plătit aproape toată suma pentru a doua lună și că acest program funcționează foarte bine. Noi vom continua să ne facem treaba la guvern iar rezultatele se văd deja!

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe