OraNoua.ro
Publicat în 1 septembrie 2012, 17:03 / 302 elite & idei

Teodor Baconschi: Alianţa de Centru-Dreapta poate ajunge până la 35% la parlamentare

Teodor Baconschi: Alianţa de Centru-Dreapta poate ajunge până la 35% la parlamentare

Preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi susţine că la alegerile parlamentare, Alianţa de Centru Dreapta poate atinge 35% din preferinţele electoratului, având în vedere că românii sunt dezamăgiţi de USL, transmite Evenimentul Zilei.

”Cred că putem viza 30-35% pentru că românii sunt dezamăgiţi de USL, pentru că bilanţul intern şi extern al acestei guvernări este, din păcate, mult mai prost decât s-ar fi putut asteptau chiar si sustinatorii USL și cred cred că o răsturnare de situaţie este posibilă. Nu ştiu dacă tactic este dezirabilă pentru 2013, care va fi un an complicat pentru că practic adevăratul impact economic negativ al crizei police de anul acesta se va deconta anul viitor”,a afirmat Baconschi pentru RFI.

În privinţa coabitării dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, fostul ministru de externe s-a arătat optimist, precizând că ”dacă nu avem bună guvernare, nu mai poate fi vina lui Traian Băsescu”.

”Premierul, întors din Africa de Sud, se va comporta așa cum a promis în The Guardian, că va inventa o formulă de coabitare civilizată, președintele n-are cu ce să-i încurce”, crede Baconschi.

Fostul ministru de externe a mai precizat că Traian Băsescu are probabil, o serie de aşteptări de la PDL, partid în care a activat înainte de a deveni şeful statului.

”Traian Băsesu își va încheia în mod normal mandatul peste doi ani dar în același timp trebuie și cred că și președintele așteaptă de la fostul său partid, un semn de maturitate, de autonomie politică, dovada că merge pe picioarele proprii și că reușeste să împingă în prim-planul scenei oameni noi care pot convinge alegătorii”.

În ceea ce priveşte construcţia de centru-dreapta, Teodor Baconschi a precizat că urmează să fie prezentate listele comune de candidaţi, programul de guvernare, dar şi un calendar de acţiuni comune, punctând că toate acestea se vor face într-un interval de timp relativ scurt.

”Vom prezenta electoratului de centru-dreapta liste comune de candidați, selecționați și după criterii profesionale și de integritate, în cadrul unei construcții politice noi care, cel puțin în această etapă este o alianță electorală, nu o alianță politică înscrisă la Tribunal. Urmează un program de guvernare, se lucrează la un calendar de acțiuni comune, sper ca toți cei intrați în construcție să vorbească pe o singură voce și toate acestea se vor face într-un interval scurt, mai sunt 100 de zile până la alegerile generale”, a precizat preşedintele FCD.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe