OraNoua.ro
Publicat în 1 septembrie 2012, 17:03 / 248 elite & idei

Teodor Baconschi: Alianţa de Centru-Dreapta poate ajunge până la 35% la parlamentare

Teodor Baconschi: Alianţa de Centru-Dreapta poate ajunge până la 35% la parlamentare

Preşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate, Teodor Baconschi susţine că la alegerile parlamentare, Alianţa de Centru Dreapta poate atinge 35% din preferinţele electoratului, având în vedere că românii sunt dezamăgiţi de USL, transmite Evenimentul Zilei.

”Cred că putem viza 30-35% pentru că românii sunt dezamăgiţi de USL, pentru că bilanţul intern şi extern al acestei guvernări este, din păcate, mult mai prost decât s-ar fi putut asteptau chiar si sustinatorii USL și cred cred că o răsturnare de situaţie este posibilă. Nu ştiu dacă tactic este dezirabilă pentru 2013, care va fi un an complicat pentru că practic adevăratul impact economic negativ al crizei police de anul acesta se va deconta anul viitor”,a afirmat Baconschi pentru RFI.

În privinţa coabitării dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, fostul ministru de externe s-a arătat optimist, precizând că ”dacă nu avem bună guvernare, nu mai poate fi vina lui Traian Băsescu”.

”Premierul, întors din Africa de Sud, se va comporta așa cum a promis în The Guardian, că va inventa o formulă de coabitare civilizată, președintele n-are cu ce să-i încurce”, crede Baconschi.

Fostul ministru de externe a mai precizat că Traian Băsescu are probabil, o serie de aşteptări de la PDL, partid în care a activat înainte de a deveni şeful statului.

”Traian Băsesu își va încheia în mod normal mandatul peste doi ani dar în același timp trebuie și cred că și președintele așteaptă de la fostul său partid, un semn de maturitate, de autonomie politică, dovada că merge pe picioarele proprii și că reușeste să împingă în prim-planul scenei oameni noi care pot convinge alegătorii”.

În ceea ce priveşte construcţia de centru-dreapta, Teodor Baconschi a precizat că urmează să fie prezentate listele comune de candidaţi, programul de guvernare, dar şi un calendar de acţiuni comune, punctând că toate acestea se vor face într-un interval de timp relativ scurt.

”Vom prezenta electoratului de centru-dreapta liste comune de candidați, selecționați și după criterii profesionale și de integritate, în cadrul unei construcții politice noi care, cel puțin în această etapă este o alianță electorală, nu o alianță politică înscrisă la Tribunal. Urmează un program de guvernare, se lucrează la un calendar de acțiuni comune, sper ca toți cei intrați în construcție să vorbească pe o singură voce și toate acestea se vor face într-un interval scurt, mai sunt 100 de zile până la alegerile generale”, a precizat preşedintele FCD.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe