Adriana
Publicat în 6 martie 2012, 12:19 / 254 elite & idei

Teodor Baconschi: Mișcarea Populară e în șantier

Teodor Baconschi: Mișcarea Populară e în șantier

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi susține că trandafirul din emblema PDL este un „vestigiu” socialist pe care speră să-l schimbe cu o inimă, pe considerentul că aceasta este simbolul Partidului Popular European. Despre Mișcarea Populară, prim-vicepreședintele PDL spune că deocamdată se află în stadiul de cercetăare sociologică și studii de impact.

„Ca intelectual de dreapta, de 20 de ani, mă exprim în acest registru şi socotesc că România europeană se poate construi economic mai repede dacă ne despărţim de tot ce a însemnat comunismul, de la cum muncim la cum gândim. Atunci da, trandafirul care este simbol socialist, este un vestigiu în emblema PDL. Căutăm să fim generoşi, să fim inimoşi, pentru că inima este simbolul Partidului Popular European şi al Fundaţiei Creştin Democrate pe care am creat-o eu şi sper ca ea să devină şi simbolul popularilor români, adică al PDL-ului”, a declarat azi, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Slatina, prim-vicepreşedintele PDL.

De asemenea, Baconschi a precizat că Mişcarea Populară ‘este în şantier’şi mai multe informaţii despre aceasta vor fi prezentate după ce vor fi realizate sondaje sociologice privind impactul acestei construcţii politice.

„Mişcarea populară e în şantier. Nu anunţăm public următorii paşi decât după ce vom avea studiile de impact, studii sociologice, sondajele care să măsoare exact aşteptările electoratului de centru dreapta din România”, a indicat Baconschi.

Teodor Baconschi a participat joi la Slatina la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Olt, for care a validat candidatura pentru un nou mandat de primar a actualilor edili şefi ai PDL. În fapt PDL Olt a stabilit la şedinţa de joi 18 dintre candidaţii săi la fotoliile de primar din judeţ.

Articol publicat pe www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorDan Barna: Tema numirii directorilor SRR şi TVR, abordată în coaliţie; două variante luate în calcul

PoliticDan Barna: Tema numirii directorilor SRR şi TVR, abordată în coaliţie; două variante luate în calcul

EconomieAdrian Luca: Implicatiile fiscale ale intalnirii Biden-Putin

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialTeodor Baconschi: Poate „educația sexuală” să producă și altceva decât un scandal inutil?

EvenimenteCristian Unteanu: Lumea post Summit-ul de la Geneva / negocieri deschise şi intense pentru întâlnirile Biden-Xi, Biden-Kim Jong Un

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialIulian Chifu: „Pragmatismul principial“ al UE în relaţia cu Rusia – Europa „respinge, constrânge şi angajează“ RusiaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe