Adriana
Publicat în 6 martie 2012, 12:19 / 375 elite & idei

Teodor Baconschi: Mișcarea Populară e în șantier

Teodor Baconschi: Mișcarea Populară e în șantier

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi susține că trandafirul din emblema PDL este un „vestigiu” socialist pe care speră să-l schimbe cu o inimă, pe considerentul că aceasta este simbolul Partidului Popular European. Despre Mișcarea Populară, prim-vicepreședintele PDL spune că deocamdată se află în stadiul de cercetăare sociologică și studii de impact.

„Ca intelectual de dreapta, de 20 de ani, mă exprim în acest registru şi socotesc că România europeană se poate construi economic mai repede dacă ne despărţim de tot ce a însemnat comunismul, de la cum muncim la cum gândim. Atunci da, trandafirul care este simbol socialist, este un vestigiu în emblema PDL. Căutăm să fim generoşi, să fim inimoşi, pentru că inima este simbolul Partidului Popular European şi al Fundaţiei Creştin Democrate pe care am creat-o eu şi sper ca ea să devină şi simbolul popularilor români, adică al PDL-ului”, a declarat azi, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Slatina, prim-vicepreşedintele PDL.

De asemenea, Baconschi a precizat că Mişcarea Populară ‘este în şantier’şi mai multe informaţii despre aceasta vor fi prezentate după ce vor fi realizate sondaje sociologice privind impactul acestei construcţii politice.

„Mişcarea populară e în şantier. Nu anunţăm public următorii paşi decât după ce vom avea studiile de impact, studii sociologice, sondajele care să măsoare exact aşteptările electoratului de centru dreapta din România”, a indicat Baconschi.

Teodor Baconschi a participat joi la Slatina la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Olt, for care a validat candidatura pentru un nou mandat de primar a actualilor edili şefi ai PDL. În fapt PDL Olt a stabilit la şedinţa de joi 18 dintre candidaţii săi la fotoliile de primar din judeţ.

Articol publicat pe www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe