Adriana
Publicat în 28 mai 2012, 17:13 / 127 elite & idei

Teodor Baconschi: Sper ca patriotismul dlui Marga să-şi revină din comă

Teodor Baconschi: Sper ca patriotismul dlui Marga să-şi revină din comă
+ Observator

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi taxează drept „o  enormitate” recenta declarație a lui Andrei Marga privind oportunitatea de a-l  suspenda pe președintele Traian Băsescu.

„Poţi face asemenea afirmaţii ca membru al Opoziţiei (cu titlu de declaraţie  politică parlamentară), ca votant al unui partid (ieşit la o bere) sau ca bunic  la gura sobei, dacă nepoţii au răbdare să-ţi mai asculte poveştile. NU ai însă dreptul de a debita o asemenea prăpastie ca ministru de Externe în funcţie.  Pentru că tot ce spui în această calitate e perceput de opinia publică internaţională ca afirmaţie statală, respectiv ca poziţie oficială a României”,  afirmă Baconschi într-un comunicat de presă.

Acesta spune că declarația, făcută de actualul ministru într-un interviu  acordat cotidianului România Liberă, „transmite în toată lumea următorul semnal:  după ce au schimbat două guverne în trei luni, politicienii din această ţară au  de gând să completeze haosul printr-o criză constituţională şi instituţională prelungită”. „E clar că, pus în faţa unei asemenea perspective, investitorul  străin se reorientează, guvernele mai puţin favorabile României apasă pe  acceleraţie, iar partenerii noştri din UE şi NATO se pregătesc să pună România  pe lista ţărilor cu probleme durabile”. , mai spune prim-vicepreședintele PDL.

 Baconschi îi atrage atenția lui Marga că, atâta timp cât deţine portofoliul  Externelor, „nu are voie să-şi ia mandatul de la tandemul Crin Antonescu-Dan  Voiculescu”. „Sper ca patriotismul dlui Marga să-şi revină din comă. Domnia sa  are datoria de a se comporta responsabil nu doar în zilele când e bine dispus,  ci în fiecare secundă a exercitării funcţiei de şef al diplomaţiei. Nu-i cerem  mai mult, dar nu putem accepta mai puţin”, încheie democrat-liberalul.

 

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Rămân un partener al efortului de reformare a sistemului judiciar. O justiție independentă reprezintă o adevărată modernizare a statului

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe