OraNoua.ro
Publicat în 29 martie 2017, 19:53 / 284 elite & idei

Teodor Meleșcanu a subliniat rolul Consiliului de Afaceri Americano – Român în cadrul primirii la MAE a delegației AMRO

Teodor Meleșcanu a subliniat rolul Consiliului de Afaceri Americano – Român în cadrul primirii la MAE a delegației AMRO

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a subliniat rolul pe care Consiliul de Afaceri Americano – Român l-a avut în ultimii ani în amplificarea volumului schimburilor comerciale bilaterale, afirmație făcută cu ocazia primirii, miercuri, la sediul MAE, a delegației AMRO, aflată în România cu prilejul celei de-a cincea misiuni anuale de promovare economică.

Potrivit unui comunicat al MAE, șeful diplomației române a reiterat, în context, angajamentul Guvernului pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA prin identificarea de noi proiecte de colaborare.

„Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat și o serie de performanțe ale economiei românești, precum și prognozele pozitive pentru 2017. De asemenea, a făcut o scurtă trecere în revistă a politicilor economice promovate de Guvern prin Programul de Guvernare, pentru îmbunătățirea climatului de afaceri, pentru asigurarea stabilității, transparenței și predictibilității cadrului legislativ. A reconfirmat interesul autorităților române pentru creșterea investițiilor americane în România, precum și pentru proiecte de promovare a companiilor românești în SUA”, precizează sursa citată.

În comunicat se mai arată că delegația AMRO a mulțumit șefului diplomației române pentru sprijinul constant acordat inițiativelor Consiliului și în derularea dialogului cu instituțiile românești din administrația centrală, reprezentanții conducerilor companiilor americane exprimându-și satisfacția pentru proiectele de investiții pe care le desfășoară în România, precum și interesul de a contribui la amplificarea schimburilor economice româno-americane.

MAE menționează, de asemenea, că în cadrul discuțiilor a fost amintită misiunea economică guvernamentală americană Trade Winds, care urmează să fie desfășurată de Departamentul Comerțului al SUA, în luna octombrie 2017, într-o serie de state din Europa de Sud-Est, Forumul Trade Winds pentru toată regiunea urmând să aibă loc la București în perioada 18-20 octombrie 2017.

Comunicatul precizează că, în prezent, AMRO are în componență 18 companii americane de renume, printre care: ADM, Amgen, Amerocap, Boeing, Cargill, Coca-Cola Company, Eli Lilly, ExxonMobil, Lokheed Martin, MetLife, Mega Company, Parsons, Pfizer, Philip Morris International, Smithfield, Textron, Timken și Warburg Pincus, provenind din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări, iar conducerea Consiliului este asigurată, în prezent, de compania Smithfield.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe