OraNoua.ro
Publicat în 21 iunie 2017, 16:57 / 321 elite & idei

Teodor Meleșcanu despre viitorul premier: Trebuie să fie un om competent, care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare

Teodor Meleșcanu despre viitorul premier: Trebuie să fie un om competent, care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a declarat miercuri că viitorul premier trebuie să fie un om competent, care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare din Parlament.

„Probabil că o să discute și o să vină cu o propunere (n.r. — PSD). După ce vor avea propunerile se vor face consultările în cadrul alianței. Un om competent și care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare din Parlament”, a afirmat Meleșcanu, la Parlament.

Întrebat dacă va face parte din viitorul Guvern, el a răspuns: „A fost o declarație a președintelui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că în urma evaluării activității miniștrilor de la ALDE nu au fost considerați ca miniștri care nu au îndeplinit exemplar activitățile. Așa că dânsul a spus că, după părerea lui, trebuie să rămână aceiași (n.r. — miniștri). (…) Este foarte greu să mă puneți pe mine să vă spun ce o să facă președintele. Probabil va numi pe cineva reprezentat de o majoritate în Parlament”.

Teodor Meleșcanu a spus că moțiunea de cenzură poate fi o „bilă neagră”, însă nu are ce să își reproșeze în carieră.

„Evident că este o bilă neagră, în carieră nu că nu am ce să îmi reproșez, dimpotrivă, cred că lucrurile au mers foarte bine în materie de relație externă”, a mai afirmat Meleșcanu.

În opinia sa, un Guvern fără sprijin politic nu are cum să își desfășoare activitatea.

„În primul rând, nu putea să dureze această situație. Nu poți să fii un guvern care nu are sprijin politic”, a arătat senatorul ALDE.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe