OraNoua.ro
Publicat în 21 iunie 2017, 16:57 / 304 elite & idei

Teodor Meleșcanu despre viitorul premier: Trebuie să fie un om competent, care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare

Teodor Meleșcanu despre viitorul premier: Trebuie să fie un om competent, care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a declarat miercuri că viitorul premier trebuie să fie un om competent, care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare din Parlament.

„Probabil că o să discute și o să vină cu o propunere (n.r. — PSD). După ce vor avea propunerile se vor face consultările în cadrul alianței. Un om competent și care să se bucure de sprijinul coaliției majoritare din Parlament”, a afirmat Meleșcanu, la Parlament.

Întrebat dacă va face parte din viitorul Guvern, el a răspuns: „A fost o declarație a președintelui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că în urma evaluării activității miniștrilor de la ALDE nu au fost considerați ca miniștri care nu au îndeplinit exemplar activitățile. Așa că dânsul a spus că, după părerea lui, trebuie să rămână aceiași (n.r. — miniștri). (…) Este foarte greu să mă puneți pe mine să vă spun ce o să facă președintele. Probabil va numi pe cineva reprezentat de o majoritate în Parlament”.

Teodor Meleșcanu a spus că moțiunea de cenzură poate fi o „bilă neagră”, însă nu are ce să își reproșeze în carieră.

„Evident că este o bilă neagră, în carieră nu că nu am ce să îmi reproșez, dimpotrivă, cred că lucrurile au mers foarte bine în materie de relație externă”, a mai afirmat Meleșcanu.

În opinia sa, un Guvern fără sprijin politic nu are cum să își desfășoare activitatea.

„În primul rând, nu putea să dureze această situație. Nu poți să fii un guvern care nu are sprijin politic”, a arătat senatorul ALDE.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe