Adriana
Publicat în 22 martie 2017, 16:08 / 107 elite & idei

Teodor Meleșcanu, la Washington: participă la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh

Teodor Meleșcanu, la Washington:  participă la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh
+ Observator

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, va participa la Washington miercuri la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh, eveniment prezidat de secretarul de stat american Rex Tillerson, informează un comunicat al MAE remis CaleaEuropeana.ro.
Participanții la reuniune vor aprofunda temele abordate de miniștrii afacerilor externe și ai apărării în cadrul conferinței precedente, desfășurate la Washington, la 21 iulie 2016. Principalul obiectiv al reuniunii va consta în evaluarea stadiului progreselor realizate pe linia stopării acţiunilor Daesh, cu accent pe necesităţile privind asistenţa umanitară şi măsurile de stabilizare post-conflict în zonele eliberate de sub ocupaţia Daesh.

Agenda reuniunii va cuprinde, de asemenea, teme precum verificarea concordanței dintre necesar și existent în materie de asistență, inclusiv din perspectiva procesului de stabilizare. Reuniunea plenară va fi urmată de un dejun de lucru, prezidat de secretarul de stat Rex Tillerson.

Participarea României la acest eveniment prezintă o importanță deosebită pe linia reafirmării susținerii față de eforturile internaționale destinate combaterii terorismului și stabilizării statelor din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, precum și din punctul de vedere al angajamentelor asumate de către țara noastră.

Miniștrii de externe din 68 de țări se reunesc miercuri la Washington pentru a conveni asupra pașilor de urmat în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic, aceasta fiind prima astfel de reuniune a coaliției militare conduse de SUA de la alegerea președintelui american Donald Trump, în noiembrie 2016.
http://www.caleaeuropeana.ro/teodor-melescanu-la-washington-seful-diplomatiei-romane-participa-la-reuniunea-ministeriala-a-coalitiei-globale-anti-daesh/

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe