Adriana
Publicat în 22 martie 2017, 16:08 / 103 elite & idei

Teodor Meleșcanu, la Washington: participă la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh

Teodor Meleșcanu, la Washington:  participă la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh
+ Observator

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, va participa la Washington miercuri la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh, eveniment prezidat de secretarul de stat american Rex Tillerson, informează un comunicat al MAE remis CaleaEuropeana.ro.
Participanții la reuniune vor aprofunda temele abordate de miniștrii afacerilor externe și ai apărării în cadrul conferinței precedente, desfășurate la Washington, la 21 iulie 2016. Principalul obiectiv al reuniunii va consta în evaluarea stadiului progreselor realizate pe linia stopării acţiunilor Daesh, cu accent pe necesităţile privind asistenţa umanitară şi măsurile de stabilizare post-conflict în zonele eliberate de sub ocupaţia Daesh.

Agenda reuniunii va cuprinde, de asemenea, teme precum verificarea concordanței dintre necesar și existent în materie de asistență, inclusiv din perspectiva procesului de stabilizare. Reuniunea plenară va fi urmată de un dejun de lucru, prezidat de secretarul de stat Rex Tillerson.

Participarea României la acest eveniment prezintă o importanță deosebită pe linia reafirmării susținerii față de eforturile internaționale destinate combaterii terorismului și stabilizării statelor din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, precum și din punctul de vedere al angajamentelor asumate de către țara noastră.

Miniștrii de externe din 68 de țări se reunesc miercuri la Washington pentru a conveni asupra pașilor de urmat în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic, aceasta fiind prima astfel de reuniune a coaliției militare conduse de SUA de la alegerea președintelui american Donald Trump, în noiembrie 2016.
http://www.caleaeuropeana.ro/teodor-melescanu-la-washington-seful-diplomatiei-romane-participa-la-reuniunea-ministeriala-a-coalitiei-globale-anti-daesh/

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe