OraNoua.ro
Publicat în 6 septembrie 2017, 17:24 / 239 elite & idei

Teodor Meleșcanu: Obiectivul României este acțiunea în favoarea unei Europe coerente, coezive

Teodor Meleșcanu: Obiectivul României este acțiunea în favoarea unei Europe coerente, coezive

Obiectivul României este acțiunea în favoarea unei Europe coerente, coezive, mai apropiate de prioritățile propriilor cetățeni și mai credibile în plan global, a declarat, marți, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la Forumul Strategic de la Bled, în Slovenia.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, Meleșcanu a participat în calitate de vorbitor principal la sesiunea „Uniunea Europeană într-o lume în schimbare”.

Ministrul român al Afacerilor Externe a făcut referire, în cadrul acestui panel, la viziunea României privind viitorul UE, cu accent asupra solidarității, integrării și interconectivității europene. El a subliniat calitatea Uniunii Europene de actor global bazat pe împărtășirea unor valori comune și a principiilor dreptului internațional, precum și necesitatea asumării unei abordări pragmatice și ambițioase care să răspundă așteptărilor cetățenilor săi, precizează MAE.

Șeful diplomației române a subliniat, de asemenea, modul în care România se raportează, în pregătirea președinției UE din primul semestru al anului 2019, la provocările prezentului, în special vizând erodarea încrederii între statele membre, mutarea raporturilor dintre instituții, viitorul pieței unice, dar și impactul protecționismului economic. Pentru România, dezbaterea despre viitorul Uniunii Europene „stimulează o reflecție asupra rolului României, ca actor relevant, indisociabil legat de proiectul european”, arată MAE. Ministrul Teodor Meleșcanu a menționat că obiectivul țării noastre este acțiunea în favoarea unei Europe coerente, coezive, mai apropiate de prioritățile propriilor cetățeni și mai credibile în plan global.

Forumul Strategic de la Bled este o importantă reuniune anuală a liderilor europeni și internaționali, aparținând atât sectorului public, cât și privat. Evenimentul s-a impus, în special în Europa Centrală și de Est, ca o platformă de dezbatere la nivel înalt, care încearcă să ofere răspunsuri strategice la chestiuni regionale și globale presante, menționează sursa citată.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe