OraNoua.ro
Publicat în 6 decembrie 2017, 19:09 / 62 elite & idei

Teodor Meleșcanu: Regele Mihai – un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de interesele României

Teodor Meleșcanu: Regele Mihai – un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de interesele României

Regele Mihai a fost un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de interesele României iar Centenarul națiunii se datorează și rolului jucat de Familia Regală, a declarat, marți, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la moartea fostului suveran.

Ministrul relatează, într-un comunicat transmis AGERPRES, despre modul în care fostul suveran al României era perceput în lumea diplomatică și în străinătate.

„Personal am avut prilejul să constat, de mai multe ori, prețuirea de care s-a bucurat Majestatea Sa în rândurile diplomației, dar și ale publicului larg din țară și din străinătate. Eforturile făcute de Majestatea Sa Regele Mihai I pentru promovarea în diverse capitale europene a obiectivelor României privind aderarea la Uniunea Europeană și la NATO sunt parte integrantă a angajamentului și reușitei parcursului internațional al țării noastre”, a afirmat Meleșcanu.

Acesta a adăugat că, „pentru diplomații care au avut onoarea să-l cunoască, Regele Mihai I rămâne un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de valorile culturale românești și față de interesele României”.

„Ne aducem aminte și de modul exemplar în care Majestatea Sa a fost aproape de preocupările și problemele românilor din întreaga lume, atât pe parcursul anilor triști de exil cât și după aceea”, a punctat șeful diplomației române.

Meleșcanu apreciază că „România Centenarului se datorează și rolului jucat de Familia Regală, iar Majestatea Sa, prin devotamentul față de interesele naționale, atât în vremuri de vicisitudini, cât și în cele actuale, caracterizate de noi provocări, va reprezenta de-a pururi un reper pentru drumul istoric parcurs de țara noastră, dar și pentru valorile pe care trebuie să le împărtășim viitoarelor generații”.

„Ne înclinăm în fața Majestății Sale, care și-a pus, cu demnitate, întreaga viață în slujba țării. Transmitem, în aceste momente de doliu, Familiei Regale condoleanțele și expresia înaltei prețuiri față de personalitatea Majestății Sale”, încheie Teodor Meleșcanu mesajul de condoleanțe.

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Ultima ora:

ObservatorSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

PoliticKlaus Iohannis se va întâlni astăzi, la Londra, cu premierul Theresa May

EconomieSilviu Cerna: Morala îndoielnică și pericolele statului social

ExternValentin Naumescu: It’s not the economy, stupid! Trump pierde controlul în Camera Reprezentanţilor dar polarizarea ideologică a Americii se adânceşte

EvenimenteMugur Isărescu: Invitație BNR, 25 octombrie 2028 – Conferință ELEC „The Danube Triangle”

CulturaRadu Preda: Memoria abandonată

SocialIoan-Aurel Pop: În anul Centenarului Marii Uniri, ţara are nevoie de o vlagă nouă şi de energii de viitor

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe