OraNoua.ro
Publicat în 6 decembrie 2017, 19:09 / 14 elite & idei

Teodor Meleșcanu: Regele Mihai – un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de interesele României

Teodor Meleșcanu: Regele Mihai – un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de interesele României

Regele Mihai a fost un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de interesele României iar Centenarul națiunii se datorează și rolului jucat de Familia Regală, a declarat, marți, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, la moartea fostului suveran.

Ministrul relatează, într-un comunicat transmis AGERPRES, despre modul în care fostul suveran al României era perceput în lumea diplomatică și în străinătate.

„Personal am avut prilejul să constat, de mai multe ori, prețuirea de care s-a bucurat Majestatea Sa în rândurile diplomației, dar și ale publicului larg din țară și din străinătate. Eforturile făcute de Majestatea Sa Regele Mihai I pentru promovarea în diverse capitale europene a obiectivelor României privind aderarea la Uniunea Europeană și la NATO sunt parte integrantă a angajamentului și reușitei parcursului internațional al țării noastre”, a afirmat Meleșcanu.

Acesta a adăugat că, „pentru diplomații care au avut onoarea să-l cunoască, Regele Mihai I rămâne un exemplu de distincție, demnitate, generozitate și profund atașament față de valorile culturale românești și față de interesele României”.

„Ne aducem aminte și de modul exemplar în care Majestatea Sa a fost aproape de preocupările și problemele românilor din întreaga lume, atât pe parcursul anilor triști de exil cât și după aceea”, a punctat șeful diplomației române.

Meleșcanu apreciază că „România Centenarului se datorează și rolului jucat de Familia Regală, iar Majestatea Sa, prin devotamentul față de interesele naționale, atât în vremuri de vicisitudini, cât și în cele actuale, caracterizate de noi provocări, va reprezenta de-a pururi un reper pentru drumul istoric parcurs de țara noastră, dar și pentru valorile pe care trebuie să le împărtășim viitoarelor generații”.

„Ne înclinăm în fața Majestății Sale, care și-a pus, cu demnitate, întreaga viață în slujba țării. Transmitem, în aceste momente de doliu, Familiei Regale condoleanțele și expresia înaltei prețuiri față de personalitatea Majestății Sale”, încheie Teodor Meleșcanu mesajul de condoleanțe.

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis, către Guvern: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani de pensii?

PoliticKelemen Hunor: Reacție surprinzătoare a lui Kelemen Hunor. De partea cui se poziționeaza UDMR în conflictul dintre președinte și premier

EconomieSilviu Cerna – Rolul economic al statului: O veche problemă rămasă deschisă

ExternIulian Chifu: Dă Orientul Mijlociu peste noi cu acceleratul

EvenimenteMircea Geoană: La mila sorţii şi la pomana împrejurărilor externe?

CulturaMireille Rădoi: Lansarea unui volum eveniment ce reconsideră „Eroinele României Mari” la BCU „Carol I”

SocialRaed Arafat: 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţii la incendii au o vechime mai mare de 30 de ani

MoldovaCristian Unteanu: De la Chişinău, Dodon brodează mai departe pe scenariul anti-românescClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe