Matei Bogdan
Publicat în 6 februarie 2019, 11:35 / 48 elite & idei

Teodor Meleşcanu: Reuniunea informală a statelor membre ale UE cu partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia

Teodor Meleşcanu: Reuniunea informală a statelor membre ale UE cu partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a organizat vineri, la Bucureşti, un prânz de lucru cu partenerii din Balcanii de Vest şi Turcia, din discuţii reieşind sprijinul pentru menţinerea regiunii Balcanilor de Vest pe agenda de priorităţi a UE în timpul mandatului Preşedinţiei române a Consiliului UE, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, prânzul de lucru a fost organizat cu ocazia prezenţei tradiţionale a statelor candidate la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre ale UE.

„Discuţiile au prilejuit un schimb de opinii privind evoluţiile regionale cu accent asupra perspectivei europene a Balcanilor de Vest şi a modului în care pot fi obţinute rezultate mai substanţiale, inclusiv pe durata exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. A reieşit sprijinul pentru menţinerea regiunii Balcanilor de Vest pe agenda de priorităţi a UE în timpul mandatului preşedinţiei române a Consiliului UE. Totodată, a fost subliniată importanţa unor rezultate concrete, pe măsura progreselor individuale şi în acord cu aşteptările opiniei publice din regiune”, se arată în comunicat.

La reuniune au participat şi înaltul reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, şi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri privind extinderea, Johannes Hahn, precizează MAE.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

PoliticKlaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari

EconomieDan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

ExternJoe Biden isi va anunta candidatura pentru prezidentialele din 2020

EvenimenteMarcel Foca: PatriotFest-Inovez pentru România. Prezentarea ediției 2019 la Cluj-Napoca

CulturaSorin Ioniţă: Žižek vs Peterson, sau măcelul ideologic care n-a mai fost

SocialVictor Negrescu: Cred că ar trebui să fie cât mai mulţi tineri în viitorul Parlament European

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe