OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 21:48 / 316 elite & idei

Teodor Meleșcanu: România dorește să contribuie semnificativ la viitorul proiectului european

Teodor Meleșcanu: România dorește să contribuie semnificativ la viitorul proiectului european

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a participat, la Berlin, la conferința cu tema „România: un deceniu în UE”, context în care a subliniat că, deși România nu este stat membru fondator al UE, dorește să contribuie semnificativ la viitorul proiectului european, pentru ca UE să rămână o comunitate de valori eficientă și solidară, relevantă la nivel mondial, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În deschiderea conferinței, șeful diplomației române s-a referit la pașii pe care România i-a întreprins pentru aderarea la UE și la sprijinul constant al Germaniei în acest sens, menționând inclusiv faptul că aderarea țării noastre a avut loc în perioada deținerii de către Germania a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

MAE arată că ministrul Meleșcanu a evidențiat faptul că, la 10 ani de la aderare, România rămâne dedicată proiectului european, orientarea pro-europeană regăsindu-se atât la nivelul clasei politice, cât și al societății românești.

De asemenea, el a făcut referire la angajamentul și la măsurile avute în vedere de Guvernul României pentru aprofundarea integrării europene, prin adoptarea monedei unice, aderarea la spațiul Schengen și finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Conferința a fost organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în Germania și Ambasada României la Berlin, în colaborare cu Mișcarea Europeană din Germania.

În cadrul vizitei de lucru de la Berlin, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut marți o întrevedere cu președintele Asociației Federale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii — BVMW, Mario Ohoven.

„Șeful diplomației române a transmis un mesaj de încurajare a investitorilor germani în economia României, arătând că țara noastră este stabilă, cu o creștere economică remarcabilă, o piață importantă, cu un cadru fiscal prietenos și o forță de muncă bine calificată. A evidențiat faptul că prezența companiilor germane este extrem de apreciată, ele contribuind în mod substanțial la dezvoltarea economiei românești”, arată MAE.

Meleșcanu a transmis președintelui BVMW invitația de a realiza o vizită la București, în vederea continuării discuțiilor cu partea română și a extinderii cooperării în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii.

Ministrul Afacerilor Externe efectuează, marți și miercuri, o vizită la Berlin.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe