OraNoua.ro
Publicat în 27 mai 2015, 16:22 / 499 elite & idei

Teodor Meleșcanu și Narciz Bălășoiu au vorbit la evenimentul de lansare a volumului „Reconstrucţie postconflict”

Teodor Meleșcanu și Narciz Bălășoiu au vorbit la evenimentul de lansare a volumului „Reconstrucţie postconflict”
+ Carti • + Observator

Fostul consilier prezidențial, director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, a lansat o lucrare despre principalele elemente ale refacerii statelor după războaie.

A nalistul de politică externă, Iulian Chifu, editorialist al ziarului „Evenimentul zilei” şi fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, a lansat, ieri, împreună cu Alexandru Voicu, o lucrare extrem de interesantă despre refacerea statelor după conflicte. Cartea se numeşte „Reconstrucţie postconflict” şi a fost lansată la Editura RAO, în prezența a zeci de iubitori de carte.


narciz-balasoiu-4_n narciz-balasoiu-6_n

„Acesta este unul dintre primele cursuri despre reconstrucţie postconflict şi care este prezentat ca o carte în sine. Face o trecere în revistă a principalelor elemente şi evoluţia reconstrucţiei în post conflict. Este rezultatul a zece ani de predare a acestui curs la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), esenţa fiind, cred eu, faptul că vine și arată cum am trecut de la un fenomen în care după un conflict era necesară reconstrucția, pur și simplu a infrastructurii, către elementele mult mai elaborate, de <>, deci de construcția unui stat. Aici pot da exemplu elementele actuale de reconstrucţie din Afganistan. În acest caz, începerea reconstrucţiei are loc chiar în momentul în care războiul este în curs. Deci în spaţiul în care lucrurile încep să se aşeze, începe şi reconstrucţia pe diferitele dimensiuni”, ne-a spus Iulian Chifu. O scurtă introducere a cărții a fost făcută și de către fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu, în prezent consilier guvernamental pe probleme de apărare şi securitate.

narciz-balasoiu-_n

Ultima ora:

ObservatorGabriel Sicoe: Dacia – prima poziție în Topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est.

PoliticRemus Borza a răbufnit: Pot fi acuzați de TRĂDARE a interesului național. De unde vine salvarea României

EconomieGabriel Sicoe: Dacia – prima poziție în Topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est.

ExternCorina Crețu: Cheltuirea atentă a banilor europeni înseamnă capacitatea de a răspunde eficient la nevoile cetățenilor

EvenimenteLA MULȚI ANI, CLUB ROMÂNIA!

CulturaSever Voinescu: Cultura de Wikipedia

SocialNicusor Dan da in judecata PMB pe marginea proiectului Cismigiu

MoldovaIulian Chifu: Chişinăul mănâncă forţat „salamul feliat“ al lui Putin în TransnistriaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe