OraNoua.ro
Publicat în 25 ianuarie 2017, 15:32 / 281 elite & idei

Teodor Meleșcanu: Ziua de azi ne găsește, în politica internă, destul de contondenți

Teodor Meleșcanu: Ziua de azi ne găsește, în politica internă, destul de contondenți

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți, la Ploiești, că ziua de 24 Ianuarie ne găsește, în privința politicii interne, „destul de contondenți”, acesta exprimându-și speranța că pe plan internațional vom rămâne „coerenți și predictibili”.

„Ziua de azi ne găsește, de fapt, în politica noastră internă, destul de contondenți. Sper ca, cel puțin în ce privește politica externă, să rămânem în continuare coerenți și predictibili pe plan internațional”, a declarat Meleșcanu, care a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, șeful diplomației a spus că Mica Unire a reprezentat semnalul că, atunci când se unesc, românii pot face lucruri „extraordinare”.

„Din punctul de vedere al politicii externe, Unirea înseamnă pentru mine crearea Ministerului Afacerilor Externe și a ambasadelor României în străinătate, crearea Parlamentului format din Senat și Camera Deputaților, înseamnă crearea Armatei Române. Chiar și Curtea de Conturi tot atunci a fost creată. Deci, Mica Unire a fost, de fapt, elementul fundamental pe care s-a bazat realizarea Marii Uniri din punctul de vedere al tuturor instituțiilor și, mai ales, a fost un semnal foarte bun. A fost semnalul că atunci când românii se unesc și dau mână cu mână pot face lucruri extraordinare, așa cum s-a întâmplat în istorie. Ar trebui să tragem și noi învățămintele necesare”, a mai afirmat Meleșcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, alături de ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, deputați, aleși locali și județeni, la manifestările organizate la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe