OraNoua.ro
Publicat în 25 ianuarie 2017, 15:32 / 249 elite & idei

Teodor Meleșcanu: Ziua de azi ne găsește, în politica internă, destul de contondenți

Teodor Meleșcanu: Ziua de azi ne găsește, în politica internă, destul de contondenți

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat marți, la Ploiești, că ziua de 24 Ianuarie ne găsește, în privința politicii interne, „destul de contondenți”, acesta exprimându-și speranța că pe plan internațional vom rămâne „coerenți și predictibili”.

„Ziua de azi ne găsește, de fapt, în politica noastră internă, destul de contondenți. Sper ca, cel puțin în ce privește politica externă, să rămânem în continuare coerenți și predictibili pe plan internațional”, a declarat Meleșcanu, care a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, șeful diplomației a spus că Mica Unire a reprezentat semnalul că, atunci când se unesc, românii pot face lucruri „extraordinare”.

„Din punctul de vedere al politicii externe, Unirea înseamnă pentru mine crearea Ministerului Afacerilor Externe și a ambasadelor României în străinătate, crearea Parlamentului format din Senat și Camera Deputaților, înseamnă crearea Armatei Române. Chiar și Curtea de Conturi tot atunci a fost creată. Deci, Mica Unire a fost, de fapt, elementul fundamental pe care s-a bazat realizarea Marii Uniri din punctul de vedere al tuturor instituțiilor și, mai ales, a fost un semnal foarte bun. A fost semnalul că atunci când românii se unesc și dau mână cu mână pot face lucruri extraordinare, așa cum s-a întâmplat în istorie. Ar trebui să tragem și noi învățămintele necesare”, a mai afirmat Meleșcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, alături de ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, deputați, aleși locali și județeni, la manifestările organizate la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe