Adriana
Publicat în 10 mai 2017, 21:33 / 243 elite & idei

The Global Round Table și Club Romania – The Future of the European Union: Progress or Breakdown. Conferință internațională la București – vineri, 12 mai

The Global Round Table și Club Romania – The Future of the European Union: Progress or Breakdown. Conferință internațională la București – vineri, 12 mai
+ Observator

Club România are privilegiul să găzduiască la București, într-o sesiune specială, reuniunea anuală a grupului de reflecție The Global Round Table.

Înființat în 2004, think-tankul The Global Round Table este unul dintre cele mai relevante formate de dezbatere, reunind în cadrul întrunirilor sale șefi de state și de guverne, membri ai G8, liderii structurilor europene, președinți ai academiilor naționale, reprezentanți ai liderilor de business sau societate civilă.

Grupul s-a constituit din inițiativa fostului secretar general al ONU-. Butros Butros-Ghali, iar comitetul de organizare a întâlnirii de la București a lucrat sub înaltul patronaj al E.S. Etienne Davignon, E.S. prof. Vaira Vīķe-Freiberga, președinte Letonia (1999-2007), E.S. prof. Ivo Josipović, președinte Croația (2010-2015).

Întâlnirile The Global Round Table sunt generate de o temă cu profunde implicații pentru evoluția construcției europene și sistemului internațional, iar concluziile dezbaterilor sunt integrate într-un document final de poziție care constituie suport în procesul de guvernanță globală și expertiză pentru lideri politici naționali și europeni.
Obiectivul The Global Round Table este să semnaleze și să analizeze evoluțiile unor subiecte și tematici cu potențial mare de a influența mersul socio-economic al lumii și care necesită o prezență mai consistentă pe agenda factorilor de decizie și liderilor politici.

De altfel, prestigioasa organizație consiliază la nivel informal lideri ai Comisiei Europene.

În acest context, Club România împreună cu grupul de reflecție The Global Round Table organizează la București vineri, 12 mai, reuniunea anuală cu tema “The future of the European Union: Progress or Breakdown”.

Întâlnirea la care va participa o serie de gânditori europeni reuniți sub cupola The Global Round Table se desfășoară în contextul în care România se pregătește pentru Președinția română a Consiliului UE, în marginea vizitei la București a Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, joi, 11 mai.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), cu începere de la ora 9.30 și este o propunere de reflecție asupra viitorului arhitectural al Uniunii Europene.
De asemenea este o oportunitate pentru elitele intelectuale și politice din România (Academia Română, Președinție, Guvern, societate civilă, etc ) să contribuie la un dialog despre cum trebuie gestionat în continuare viitorul european și să afirme capacitatea României de a genera leadership de performanță.

 

mapa-grt-1

Lucrările vor fi deschise la ora 10.00, de Ministrul de Externe al României, dl. Teodor Meleșcanu.

Dezbaterea va fi structurată pe 4 paneluri și va cuprinde o secțiune dedicată documentului final de poziție:
o 10.30-11.30-The missing unifying vision and ambition for the 21st century;

o 11.30-12.30-Unifying vision: Employability and job creation?

o 15.30-16.30-Unifying vision: Sustainability and climate change?

o 16.30-17.30-Unifying vision: Eu societal security?

o 17.45-19.00-Conclusion and Recommandation (final document): Progress or Breakdown?
Panelurile au caracter interactiv, sunt permise intervenții „din sală”, în limita a 15 minute/panel.

Rezultatul întâlnirii-documentul de poziție va fi transmis tututor liderilor europeni și șefilor de state din Uniunea Europeană.

Evenimentul „The future of the European Union: Progress or Breakdown” este organizat de The Global Round Table, în parteneriat cu Club Romania, cu sprijinul Grampet Group, Azomureș, Banca Transilvania, Provident, CEC Bank, Groupe Renault și Casa Capșa.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe