OraNoua.ro
Publicat în 22 iunie 2016, 12:26 / 77 elite & idei

Theodor Paleologu: Decizia luată în BPN al PNL este una tipică falșilor lideri, este o decizie abuzivă

Theodor Paleologu: Decizia luată în BPN al PNL este una tipică falșilor lideri, este o decizie abuzivă

Decizia luată în BNP al PNL este o reacție tipică „falșilor lideri”, a liderilor politici care nu au simțul responsabilității, și este una abuzivă, a declarat Theodor Paleologu, miercuri, pentru AGERPRES, după ce conducerea liberală a decis excluderea din partid a deputatului și a senatorului Cristian Bodea.

„Sunt cazuri diferite. Domnul Bodea și cum mine nu am spus exact aceleași lucruri. Eu sunt cel care a prevenit partidul de multă vreme, în mod constant, asupra riscurilor de a pierde în mod rușinos și lamentabil la București. Este exact ce s-a întâmplat. Ce s-a întâmplat mi-a dat dreptate. Ori, ce s-a întâmplat astăzi este reacția tipică a falșilor lideri, a liderilor care nu au simțul responsabilității, care nu văd, nu înțeleg ce se întâmplă și a căror singură reacție este să-l dea afară din partid pe cel care a avut dreptate. În mod normal, dacă oamenii ăștia erau lideri adevărați mă invitau cu covor roșu și-mi dădeau pe mână organizația PNL București. Sunt singurul care poate restabili partidul în București, pentru că înțeleg bine acest oraș și am spus exact ce trebuia să facem pentru a nu pierde Bucureștiul”, a spus Paleologu.

Deputatul liberal a adăugat că „Bucureștiul putea să nu fie pierdut” de PNL la alegerile locale din 5 iunie și a acuzat conducerea PNL că a dat Capitala PSD și a Gabrielei Firea.

”Ei sunt cei care au dat Bucureștiul pe mâna PSD-ului — Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Bușoi și în mod special Cezar Preda, care prin tonul pe care l-a dat campaniei lui Cătălin Predoiu a făcut un imens rău partidului discreditându-l total pentru lunile care urmează”, a mai spus Paleologu.

El a adăugat, cu titlu de „profeție”, că sub actuala conducere „PNL București va ajunge sub 8%”. „Ori, eu eram singurul care putea restabili situația. Și-au tăiat craca de sub picioare în mod iremediabil”, a completat Paleologu.

Liberalul a evitat să spună dacă va contesta decizia luată de BPN, dar a precizat că se va consulta cu avocați în cursul serii. ”Evident că e o decizie abuzivă. E aberant să dai afară pe cineva, nu numai pentru o opinie, ci, în plus, pentru o opinie corectă, care a fost validată de ce s-a întâmplat. E un imens abuz, nu are niciun fel de bază statutară această decizie, deopotrivă idioată și ticăloasă în ceea ce privește etica politică”, a reafirmat el.

Paleologu a susținut că nu ia în calcul să se îndrepte spre un alt proiect politic. ”Eu îmi văd de cursurile mele, fundația Paleologu iradiază în societate, iradiază cultură, cunoaștere. Cred că fac un lucru extrem de important pentru societatea românească cu cursurile mele. Păcat că liderii partidului nostru sunt atât de opaci la orice fel de informație de calitate, nu înțeleg ce se întâmplă în București. Așa cum spuneam și săptămânile trecute, avem o conducere lamentabilă, iar decizia de astăzi este confirmarea caracterului lamentabil al acestei conduceri care ne dirijează direct spre un dezastru încă și mai mare decât cel de la alegerile locale din București”, a conchis Paleologu.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns, în mod corect și inevitabil, la aceeași concluzie ca mine

PoliticKlaus Iohannis: Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns, în mod corect și inevitabil, la aceeași concluzie ca mine

EconomieDaniel Dăianu propune să se amâne noi creșteri de venituri/salarii

ExternCorina Crețu: Nu o voi obstrucționa pe Rovana Plumb în drumul ei spre Comisia Europeană

EvenimenteMireille Rădoi: “No Drugs Revolution”. “Tinerii şi propriile lor valori”, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Bucureşti

CulturaRadu Preda: Panorama comunismului în Moldova sovietică

SocialRaed Arafat prezintă 14 măsuri prin care se doreşte reorganizarea sistemului de urgenţă 112

MoldovaSorin Ioniţă: Justiţia în Moldova – arestează doar femei din grupul Şor & fixeri Sputnik, sau merge până la capăt (Miami?)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe