OraNoua.ro
Publicat în 23 noiembrie 2016, 20:01 / 326 elite & idei

Theodor Paleologu: Donald Trump, un personaj flamboaiant, nu întotdeauna de bun gust

Theodor Paleologu: Donald Trump, un personaj flamboaiant, nu întotdeauna de bun gust

Donald Trump are în jurul lui oameni serioşi şi cu multă experienţă, astfel că politica externă a SUA nu va fi neapărat o catastrofă, declară la RFI deputatul Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii.

Theodor Paleologu spune că în domeniul politicii externe, Donald Trump este imprevizibil: „În materie de politică externă ştiam la ce să ne aşteptăm cu Hillary Clinton, cu Donald Trump nu prea ştim, dar pe de altă parte, să nu uităm, Statele Unite sunt cea mai mare putere din lume, sunt oameni cu multă experienţă, oameni serioşi, care sunt în jurul lui Trump, îl vor sfătui, îl vor canaliza şi nu mă aştept la cine ştie ce mare catastrofă din punctul de vedere al relaţiilor internaţionale. Mie mi se pare că în momentul de faţă există prea mult catastrofism şi apocaliptism în presa mai cu seamă europeană, dar şi în presa democrată din SUA. Să vedem, nu e neapărat ceva catastrofal. Să nu uităm totuşi, americanii au votat pe chestiuni de politică internă, nu de politică internaţională, iar politică externă a lui Trump în momentul de faţă e învăluită de o anumită incertitudine, să vedem ce se va întâmpla”.

„Nu-l percep ca un fascist, aşa cum au spus mulţi, dar ca un personaj flamboaiant, nu întotdeauna de bun gust, ca să folosesc un eufemism”, afirmă deputatul independent, fost ambasador al României în Danemarca.

Ultima ora:

ObservatorMagor Csibi: Capcana perfecționismului la job

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe