Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 16:32 / 152 elite & idei

Toader Paleologu: Ar fi grozav ca Tăriceanu să fie URMĂTORUL PREMIER

Toader Paleologu: Ar fi grozav ca Tăriceanu să fie URMĂTORUL PREMIER
+ Observator

Deputatul PDL Theodor Paleologu mărturiseşte că ar fi incântat de posibilitatea ca fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, să fie numit din nou în funcţia de şef al Executivului. Pe de altă parte, liderul PDL continuă: „Mă tem că nu aşa va fi”.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Paleologu a făcut un scenariu a ceea ce ar urma să se întâmple după alegerile din 9 decembrie. Fără să încerce să îndulcească lucrurile, democrat-liberlalul scrie că se aşteaptă la ce e mai rău.

„Eu cred din ce în ce mai mult în ‘the worst case scenario’: prin redistribuire USL va avea peste 50% din mandate şi va forţa numirea lui Ponta că prim-ministru. Băsescu fie acceptă această umilinţă, fie reacţionează, caz în care va fi din nou suspendat, iar România va intra pe mână celor doi iresponsabili, plagiatorul instabil şi psihopatul incapabil. Sigur, îşi vor rupe gâtul în scurtă vreme, dar pagubele vor fi imense”, potrivit lui Paleologu.
Textul lui Paleologu a născut comentarii în rândul cititorilor, astfel că unul dintre ei s-a declarat convins că următorul premier va fi Călin Popescu Tăriceanu: „Cu toţii ştim că următorul prim-ministru va fi Călin Popescu TĂRICEANU, cel care împreună cu onorevole Chiliman va defecta cu o parte din activul de parlamentari PNL fideli şi vor formă un guvern, exotic, împreună cu ARD”.

Chiar dacă acest scenariu l-a încântat pe Paleologu, democrat-liberalul nu crede că se va întâmpla aşa ceva: „Ar fi grozav să aveţi dreptate în privinţă viitorului prim-ministru. Dar mă tem că nu aşa va fi”.

Articol publicat pe www.romanialibera.ro

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe