Ana Iosif
Publicat în 13 martie 2012, 12:27 / 476 elite & idei

Tomac răspunde acuzaţiilor lui Rizea

Tomac răspunde acuzaţiilor lui Rizea

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a răspuns acuzaţiilor şefului PSD Diaspora, Cristian Rizea, care spusese că a fost ameninţat cu moartea, în Spania, la o conferinţă, de vărul lui  William Brânză, liderul PDL Diaspora, scrie Ziare.com.

„Scandalul, domnul Rizea, şi l-a înscenat”, a precizat oficialul român. „Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a organizat 6 conferinţe „Şanse egale pentru o Europă unită”, în Italia şi Spania. La evenimentul de la Barcelona, domnul Rizea a fost invitat ca membru în comisia pentru Românii de Pretutindeni. A avut un comportament nedemn, vorbea pe lângă subiect, neîntrebat. Noi nu l-am mai invitat la evenimentul de la Madrid, dar a venit neinvitat, cu aceleaşi intrigi şi a încercat să perturbe întreaga acţiune. Apoi, la prânz, a venit cu anunţul că a fost ameninţat cu moartea”.

Tomac mai spune că Rizea nu doar că a chemat poliţia, dar a insistat ca oamenii legii din Spania sa-i legitimeze pe absolut toţi participanţii la conferinţa românilor din diaspora.

„E regretabil că domnul Rizea a insistat ca poliţia să rămână pe toată durata conferinţei. Am văzut scene incredibile, în care domnul senator Viorel Badea (PDL) îi cerea să înceteze, iar domnul Rizea solicita ca poliţia să-i legitimeze pe toţi participanţii la conferinţă. Domnul Badea îi spunea ca e afectată imaginea Romaniei, dar domnul Rizea a spus că nu îl interesează imaginea Romaniei, ci doar imaginea sa”, a mai spus secretarul de stat.

„Ne-a şocat pe toţi”, a conchis Tomac.

Rizea (PSD) spune că a fost ameninţat cu moartea de vărul lui Brânză (PDL)

Şeful PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, a acuzat faptul că Daniel Ioniţă, vărul preşedintelui PDL Diaspora, William Brânză, l-a ameninţat cu moartea, după ce a ţinut să participe la o conferinţă organizată chiar de democrat-liberali.

„Organizatorii deja binecunoscutelor întâlniri PDL din Diaspora, puse sub emblema conferinţei „Şanse egale pentru o Europa unită’, au fost atât de deranjaţi de prezenţa preşedintelui PSD Diaspora, Cristian Rizea, singurul reprezentant al Opoziţiei, încât au recurs la violenţă, ceva de necrezut că ar putea să se întâmple în secolul 21 într-o capitală europeană, în timpul unei dezbateri!

În timp ce a luat cuvântul la conferinţa de azi, total neadecvat temei întâlnirii, dl. Ioniţă a menţionat cum că eu am dezvăluit public acum un an de zile la o emisiune TV, că el şi vărul lui au desfăşurat afaceri ilegale cu Poşta Română din Castellon. Împins probabil de nişte nervi greu de controlat, a urmărit exact momentul când am rămas singur (lucru uşor de observat pe camerele de supraveghere ale hotelului unde a avut loc conferinţa), Daniel Ioniţă, împreună cu încă un individ, m-a agresat verbal, apoi m-a împins şi brutalizat, ca mai apoi să mă ameninţe cu moartea daca mai menţionez vreodată de afacerile lor (ale sale şi ale vărului William Brânză) în mod public”, a precizat Rizea, într-un comunicat de presă trimis de PSD.

Rizea, personaj controversat

Cristian Rizea a fost implicat în mai multe scandaluri, printre care şi în unul pe care l-a făcut în sala de judecată, într-un caz în care era acuzat ca şi-a însuşit ilegal 300.000 de euro.

„Eşti un cretin! Toţi de la Agenţie sunteţi! O să vină cretinul ăla de Georgescu (secretarul general al ANI) în genunchi la mine! Să rămână pe drumuri şi în genunchi să vină la mine!”, i-ar fi spus Rizea unui martor.

Pesedistul nu s-a oprit şi a continuat circul: „Ce rânjeşti la mine? În curând, nu o să mai rânjeşti deloc. Şi Georgescu la fel. O să vedeţi voi! Vă dau în scris!”. A urmat încă o ieşire nervoasă, după care pesedistul a fost invitat să părăsească sala.

A izbucnit în plâns şi, la ieşirea din sală, le-a transmis inspectorilor ANI: „F…u-vă-n…, o să vedeţi voi, sclavilor! Va f..e Băsescu şi vă place!”.

 

Ultima ora:

ObservatorTraian Halalai: Grupul EximBank, acord financiar de 8,75 mil. euro cu Prime Batteries Technology

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieTraian Halalai: Grupul EximBank, acord financiar de 8,75 mil. euro cu Prime Batteries Technology

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialSilviu Cerna: Metamorfozele banilor, cauze şi efecte-Banii electroniciClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe