Adriana
Publicat în 13 martie 2013, 12:59 / 94 elite & idei

Traian Halalai: Dorim sa ne implicam mai mult in sustinerea companiilor din domenii prioritare ale economiei

Traian Halalai: Dorim sa ne implicam mai mult in sustinerea companiilor din domenii prioritare ale economiei
+ Observator

EximBank a incheiat recent un acord de finantare in valoare de 25 de milioane de lei (peste 5,5 milioane de euro) cu compania Comfert Bacau, unul dintre principalii jucatori pe piata distributiei de ingrasaminte, seminte certificate pentru agricultura si pesticide.

”Ne dorim sa ne implicam mai mult in sustinerea companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare ale economiei, iaragricultura reprezinta unul dintre acesta. Modernizarea acestui sector poate genera profituri, locuri de munca si crestere economica. Finantarea acordata Comfert va permite companiei sa livreze agricultorilor – atat mici fermieri, cat si asociatii agricole mari – resursele necesare (ingrasaminte, pesticide, seminte) pentru dezvoltarea maimultor afaceri de succes in agricultura romaneasca”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Afacerile Comfert se afla in crestere accelerata de mai bine de trei ani, pe langa distributia de ingrasaminte si pesticide, compania avand activitati si in productia agricola – exploateaza peste 7.000 de hectare, dar si o pozitie semnificativa pe piata comertului cu materii prime agricole.

”Avand EximBank ca partener vom putea sa ne mentinem avantajul competitiv pe care ni-l da faptul ca suntem la randul nostru un finantator pentru agricultori furnizandu-le ingrasaminte la inceputul campaniei agricole si de-a lungul acesteia, plata facandu-se la recoltare, de multe ori chiar in natura, cu produsele obtinute. Sustinem astfel dezvoltarea partenerilor nostri odata cu care crestem si noi”, a declarat Catalin Grigoriu administrator si asociat unic al Comfert.

Colaborarea EximBank cu Comfert pe segmentul finantarii a inceput anul trecut cand societatea a beneficiat de o linie de credit de aceeasi valoare cu cea acordata in acest an.

”Istoricul parteneriatului pe care EximBank il are cu Comfert nu este unul foarte lung, dar este unul foarte solid. Incercam sa avem in portofoliu cat mai multe parteneriate de acest gen care sa genereze o relatie de tip win-win cu mediul de afaceri si sunt convins ca vom face progrese in acest sens”, a mai spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe